Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

РФ на суді в Гаазі не заперечила факту поставки смертельної зброї бойовикам – представник України

У Міжнародному суді ООН в Гаазі представник України звинуватив Росію у постачанні озброєнь бойовикам на Донбасі, жертвами терористичних атак яких є цивільне населення.

Як передає власний кореспондент УНІАН, про це представник української сторони, доктор Гарольд Коха (Harold Hongju Koh) заявив сьогодні на судовому засіданні в ході слухання справи "Україна проти Росії".

Він згадав виступ представника РФ Самюеля Вордсворса, який, за словами Коха, не заперечував абсолютно кричущий факт, що Росія постачала смертельну зброю групам, що атакують цивільних на сході України.

"Він припустив, що коли є збройний конфлікт, то не може бути тероризму... Тероризм означає атаки на цивільних. РФ зобов'язалася запобігти фінансуванню тероризму", - наголосив Кох.

Він вказав, що, незважаючи на ці зобов’язання, Росія активно постачає терористам на Донбасі зброю та озброєння.

У зв'язку з цим представник української сторони перерахував факти застосування російського озброєння: зенітного ракетного комплексу «Бук», яким було збито літак «Боїнг» «Малайзійських авіаліній» (рейс МН17) влітку 2014 року над окупованою частиною Донецької області, обстріли цивільного населення із реактивних систем залпового вогню «Град» у Волновасі, Маріуполі, Краматорську, Авдіївці.

Кох вказав, що "такі атаки незворотньо залякують та деморалізують цивільне населення у цих районах".

"Навіть у часи конфлікту цивільні, які живуть далеко від зони конфлікту і не беруть у ньому активної участі, можуть стати жертвами терористичних атак. У той час, коли «ЛНР» та «ДНР» залучені до бойових дій з українською армією, це жодним чином не звільняє Росію від відповідності в рамках Конвенції (про боротьбу з фінансуванням тероризму), коли вона надає ракети бойовикам, які потім стріляють з них, щоб вбивати цивільних в районах, які знаходяться далеко від зони бойових дій", - наголосив Кох.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ