Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Рочин» - «Демня»: суддівські помилки та втрачена перемога господарів

Бойовою нічиєю з рахунком 1:1 завершився центральний матч не тільки другого туру футбольної Прем’єр-ліги області, а й усього першого кола. Соснівський «Рочин» не зумів дотиснути «Демню» на стадіоні «Шахтар» у Червонограді. «Рочин» був ближчим до перемоги над суперником, однак нефарт, дефекти газону та низька реалізація гольових моментів залишили «Демню» не з порожніми руками.

В загальному матч вдався на славу. Окрім двох голів, вболівальники побачили три вилучення та велику кількість гольових моментів. Складним був матч і для  арбітра Романа Блавацького, який окрім трьох вилучень та дев’яти жовтих карток допустив кілька ключових помилок.

В загальному матч не міг не сподобатися вболівальникам. Їх, до слова, на трибунах стадіону «Шахтар» було не так багато, як у попередньому матчі, однак без підтримки «Рочин» у цьому матчі не залишився. Гра й справді вартувала того, щоб її побачили якомога більше вболівальників.

З початку матчу гравці «Рочина» дали усім зрозуміти, що цей поєдинок аж ніяк не буде схожим на той, що був не так давно на меморіалі Ернеста Юста. Команда Володимира Підкіпняка уже повністю адаптувалася до трав’яного газону, демонструє непоганий футбол, але в Червонограді наразі грає лише внічию. Як то кажуть, гра є, а результат повинен не забаритися.

На відміну від попереднього матчу з «Агробізгнесом», головний тренер «Рочина» Володимир Підкіпняк мав уже менше кадрових проблем. Втім, незважаючи на це, вони були. Через ушкодження знову на лавку запасних потрапив Віталій Ільїн. Щодо «Демні», то через травми не змогли зіграти Юрій Гусаковський та Богдан Слука. Відтак, Юрію Войтовичу довелося добряче поламати голову як і ким побудувати захисну лінію команди. Забігаючи наперед, варто зазначити, що чимало гравців «Демні» у цьому матчі, а особливо у захисті, грали не на своїх позиціях.

Старт поєдинку був за гравцями «Рочина». Перший небезпечний момент на 7 хвилині не реалізував Андрій Кохман, після чого Дева таки відкрив рахунок у поєдинку. Андрій реалізував вихід сам на сам з кіпером і забив свій перший гол у новому чемпіонаті, і перший гол за «Рочин» на червоноградському стадіоні «Шахтар».

Окрилені успіхом господарі продовжували атакувати, і ледь не забили вдруге. Свій другий гольовий момент у матчі Дева реалізувати не зумів – цього разу «Демню» виручив воротар Сергій Кирик.

Що цікаво, проваливши старт поєдинку, «Демня» таки зуміла вирівняти шальки терезів. Не обійшлося у цьому епізоді без помилки арбітра та курйозного гола у ворота Коваленка. Арбітр Роман Блавацький не зафіксував фол в центрі поля на Миколі Богданову, після чого Ярослав Писько непогано пробив з-за меж штрафного майданчика. Що цікаво, голкіпер «Рочина» Анатолій Коваленко не до кінця прийняв рішення чи фіксувати м’яч намертво, чи переводити його кутовий, однак курйоз у цьому епізоді мав місце. Після невдалого сейву Коваленка м’яч залетів у ворота «Рочина» - 1:1.

Курйозний гол аж ніяк не вплинув на атакувальний порив гравців «Рочина». Дева не реалізував свій черговий гольовий момент у матчі, Яструб з хорошої позиції пробив у воротаря, а удару Цюпки забракло влучності.

Епізод, який не особливо прикрашає футбол, стався на 41-ій хвилині першого тайму. За сутичку двох гравців «Демні», а саме Михайла Кота-Копиляка та Мирослава Гусака з гравцем «Рочина» Назаром Цюпкою, арбітр вирішив вилучити з поля двох останніх, а Коту-Копиляку дати лише жовту картку. Обурені вболівальники ніяк не могли змиритися з червоною карткою Цюпки, оскільки поведінка гравця «Рочина» максимально тягнула на «гірчичник». Що цікаво, Мирослав Гусак після вилучення ледь не отримав стусанів від місцевих вболівальників, оскільки з нервів пошкодив лавку запасних для команди гостей.

Ще одну помилку арбітри допустили уже на останній хвилині першого тайму, коли за грубий фол проти гравця «Рочина» Роман Блавацький на засвітив жовте світло перед Василем Чобою. Для останнього матч міг завершитися ще до його перерви, оскільки у його пасиві уже була жовта картка.

У другому таймі вболівальники насолодилися футболом та емоціями не менше, аніж у першому. Футболісти «Рочина» та «Демні» зробили усе можливе для того, щоб глядачі на трибунах не сумували.

Небезпечних моментів біля воріт «Демні» у другому таймі було більше, однак при певному збігу обставин «білі» також могли брати максимум. «Демня» за увесь другий тайм створила два, зате по-справжньому якісні моменти для взяття воріт. Особливо запам’ятався удар Ярослава Писька вище воріт з меж штрафного майданчика. В інших епізодах Коваленко грав надійно, або гравці «Демні» били мимо.

Щодо «Рочина», то шансів для того, щоб вирвати перемогу було більше, ніж достатньо. Яструб та Дева втратили більше, ніж стовідсоткові моменти для голу. Загалом чимало небезпечних атак створював правий захисник «Рочина» Олег Домальчук. В середині тайму Олег оббігав своїх суперників, як фішки і віддавав зрячі передачі у штрафний майданчик.

В загальному у другому таймі «Рочин» краще фізично виглядав за «Демню». Потенційно гострі атаки часто нівелювалися дефектами не найкращого газону на стадіоні «Шахтар». Склалося враження, що поєдинок проти такого принципового суперника «Рочина» краще б було грати у Соснівці, де стан поля є значно кращим, аніж у Червонограді.  

Витримавши кілька атак «Демні», на останній штурм у матчі гравці господарів пішли уже в чисельній більшості. За другу жовтку картку з поля був вилучений Михайло Кіт-Копиляк, який навмисно відкинув м’яч через незгоду з рішенням арбітра.

Забити переможний гол «Рочину» не вдалося. Останній шанс для господарів був після подачі з кутового. Не допомогла господарям і шалена підтримка вболівальників під час стандарту.  

У підсумку 1:1 – нічия, яка повинна більше задовольнити «Демню». Соснівський «Рочин» після двох турів набрав чотири очки в турнірній таблиці Прем’єр-ліги Львівщини, натомість заліковий пункт у Червонограді став для «Демні» першим у цьому сезоні.

«Рочин» (Соснівка) - СКК «Демня» - 1:1 (1:1)

12 квітня. Стадіон: «Шахтар» Червоноград. 1000 глядачів

Арбітр: Роман Блавацький

Асистенти арбітра: Андрій Смольський, Сергій Пашковський

Резервний арбітр: Андрій Баран

Спостерігач ФФЛ: Степан Понайда

Голи: 1:0 - Дева Андрій, 9; 1:1 - Писько Ярослав, 22

«Рочин»: Коваленко Анатолій; Домальчук Олег; Іванишин Павло (Мацюра Іван, 83); Портянко Олександр; Васюта Роман; Найдишак Олексій (Українець Вадим, 71); Яструб Юрій; Кохман Андрій (Божик Олег, 80); Цюпка Назар; Дева Андрій (Болкіт Максим, 64); Богданов Микола

СКК «Демня»: Кирик Сергій; Гусак Мирослав; Войтович Юрій; Самолюк Ростислав (Покладок Юрій, 67); Чоба Василь; Дорошенко Валерій (Терлецький Андрій, 80); Писько Ярослав (Панченко Назар, 88); Кіт-Копиляк Михайло; Яремчук Олександр; Барабаш Віктор (Демків Тарас, 58); Кухарський Андрій

Попередження: Барабаш Віктор, 24; Чоба Василь, 31; Іванишин Павло, 38; Кіт-Копиляк Михайло, 41; Писько Ярослав, 45+1; Кухарський АНДРІЙ, 60; Яструб Юрій, 85; Мацюра Іван, 90; Васюта Роман, 90+3

Вилучення: Цюпка Назар, 41; Гусак Мирослав, 41; Кіт-Копиляк Михайло, 83 (повторне попередження)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ