Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Що може зробити українська жінка, того ніхто не зробить, - Садовий

1/3
Сьогодні, 1 жовтня, у Львові урочисто відзначили День Союзянки, провівши традиційну святкову ходу центром міста, молитву, а також урочисту академію у Львівській обласній філармонії. Заходи приурочили також до 100-річчя заснування Союзу Українок України. Від громади міста союзянок привітав міський голова Львова Андрій Садовий. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«100 років – то здається є багато, за цей час ми пережили дуже непрості події. На цій землі було 6 різних держав, були війни, сьогодні є війна. 100 років – це свято, треба радіти. Але в мене в серці нема великого відчуття свята, бо хочеться, щоб наші жінки, мами, дружини, сестри мали ліпше життя. Всі ми того хочемо, кожен в міру своїх можливостей старається робити краще. Якби Союзу Українок доручити український Уряд, поставити керувати, бо те, що може зробити українська жінка, того ніхто не зробить. Я дуже люблю вишиванки, бо це наш символ, де певний код є закодований. Так само українська жінка, «Україна» теж жіночого роду. Я вірю у завтрашній день, у всіх вас, в українських жінок, в Україну. Я буду робити для цього все, що я можу. Ви найкращі, я вас люблю», - зазначив у вітальному слові міський голова Львова Андрій Садовий.

Відтак, за активну громадську позицію, культурно-просвітницьку діяльність та з нагоди 100-річчя започаткування Союзу Українок, мер нагородив подякою Боженко Віру Йосипівну – голову культурно-просвітницької комісії Союзу Українок Львівщини, а також ювілейною монетою Короля Данила Галицького – Гілету Стефанію Андріївну – голову міської організації Союзу Українок м. Винники.

Зазначимо, що цього року в урочистостях з нагоди Дня Союзянки взяли участь делегації з районів Львівщини та Львова – а це понад 300 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ