Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Сквер Небесної сотні отримав відзнаку міжнародного конкурсу в Барселоні

Сквер Небесної сотні у Києві отримав відзнаку "Особливе згадування 2016" на конкурсі "Європейська нагорода за урбаністичний публічний простір" (The European Prize for Urban Public Space), повідомили у ГО «Місто-сад».

4 липня в Центрі сучасної культури Барселони відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу "Європейська нагорода за урбаністичний публічний простір" (The European Prize for Urban Public Space).

Європейська нагорода за урбаністичний публічний простір – це конкурс, що проводиться раз на два роки. Він був організований у 2000 році сімома європейськими інституціями з метою визнання і заохочення проектів громадських просторів в містах. У конкурсі можуть брати участь роботи, що створили, відновили або поліпшили громадський простір в межах географічних кордонів Європи.

Критерії, за якими обирають призові проекти, пов'язані не лише з якістю роботи з суто архітектурної точки зору, а й з соціальним впливом проекту та наслідками міської трансформації, що відбулися в конкретній обстановці та вплинули на суспільне життя. 

Конкурс проводиться з 2000 року і вперше в його історії було відзначено проект з України.

Це єдиний проект серед переможців, який було здійснено виключно волонтерами, без підтримки предстваників міста, спонсорів.

Сквер Небесної сотні є одним з 276 проектів, поданих на конкурс у 2016 році. Потім журі відідрало 25 проектів-фіналістів (серед них - Сквер).

З цих 25 фіналістів двоє отримали нагороду, а чотири - відзнаку "Особливе згадування».

З відзначених на конкурсі проектів і 25-х фіналістів конкурсу буде сформована пересувна виставка, що протягом наступних двох років відвідає багато міст Європи та світу.

Разом зі Скверу Небесної сотні "Особливе згадування 2016» отримали, зокрема, місто Копенгаген та проект з Лондону.

Серед інших 25 фіналістів конкурсу представлені проекти з Франції, Бельгії, Швейцарії, Іспанії, Данії, Великої Британії, Словенії, Хорватії, Нідерландів та інших європейських країн.

Представниця журі Juulia Kauste зазначила, що "Сквер - це взірець низової ініціативи, що мотивує людей і поєднує не лише створення простору, а й його використання для розвитку соціальних практик. Люди разом створюють щось для себе».

Отримуючи відзнаку в Барселоні Женя Кулеба, керівник ГО «Місто-сад», зазначила: "Автори Скверу завжди були переконані, що найкраща присвята героям Небесної сотні – це дерева, що ростуть, щастя та сміх дітей, люди, які об‘єднуються довкола спільної мети і змінюють себе та світ довкола. Наша присвята - це дія. Сьогодні я щаслива, що наші цінності та прагнення здобули міжнародне визнання».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ