Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні відзначають День ракетних військ та артилерії

Свято українських ракетників і артилеристів відзначається в день, коли під час Другої Світової війни, 3-го листопада 1943 року, при високій щільності артилерії на ділянці прориву оборони противника, була розпочата операція по звільненню Києва.

Воно встановлене Указом Президента України від 31-го жовтня 1997 року, повідомляє “Народна Правда”.

Ракетники і артилеристи, які довели свою високу ефективність на практиці в ряді військових конфліктів, продовжують нести свою військову службу в складі Української Армії, постійно підтримуючи не тільки високу бойову готовність і професіоналізм, а й високі морально-патріотичні традиції, зміцнюючи авторитет української державності.

За військовою традицією в День ракетних військ і артилерії керівники країни і вищі чини Міністерства Оборони України вітають своїх колег. Військовослужбовці, представляються до державних нагород, присвоєння позачергового військового звання. Проводиться вручення пам’ятних подарунків і урядових грамот з подяками від командування, влаштовуються святкові концерти і різноманітні заходи за участю ветеранських організацій.

Нагадаємо, сучасні розробки “Укроборонпрому” – комплекси “Стугна” і “Корсар” – повинні замінити в Збройних силах України застарілі радянські керовані ракети.

Раніше повідомлялося, що розробка українських конструкторів – реактивна система залпового вогню “Верба” – злякала бойовиків. Її вже назвали оновленим “Градом”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ