Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Ситуація із африканською чумою свиней на Львівщині контрольована

Питання недопущення збудника чуми на територію області перебуває під постійною увагою спеціалістів управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

З метою моніторингу проводять дослідження та відбір патматеріалу від диких кабанів та домашніх свиней. З початку року досліджено 376 проб патматеріалу від диких кабанів та  домашніх свиней на наявність африканської чуми. Результати усіх досліджень негативні.

Спільно з райдержадміністраціями компетентні фахівці вживають заходів для створення матеріального резерву засобів дезінфекції, КУНГів, дезустановок, пального, спецодягу інших матеріалів та заходів необхідних для проведення термінових робіт з ліквідації осередків інфекції та запобігання їх поширенню.

Окрім того, вживають заходів із запобігання торгівлі сировиною та харчовими продуктами тваринного походження  на стихійних ринках.

Довідка.

Станом на початок липня в області працює 82 підприємства, з них 68 утримують від 50 і більше голів свиней. Всього сільськогосподарськими підприємствами  утримується більше 236 тис. голів свиней. В індивідуальному секторі утримується 180 тис. голів свиней. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ