Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Карпатах добудували Бескидський тунель

На Закарпатті завершили будівництво нового Бескидського тунелю, удвічі прискорить доставку вантажів до Європи. Про це повідомив в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов у Twitter.

"Тунель збудовано! Зараз будуємо колії на підходах. Наприкінці жовтня починаємо колійні роботи всередині", - написав він.

У квітні міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що повноцінна експлуатація Бескидського тунелю стане можлива у другому кварталі 2018 року. 

"Цього року ми плануємо відкрити Бескидський тонель, це справді вікно у Європу. Ми сподіваємося завершити весь комплекс робіт у ІV кварталі 2017 року і сподіваємося пустити тестовий потяг у цей же час. Повноцінна експлуатація планується на ІІ квартал 2018 року", - казав Омелян.

Після відкриття тунелю пропускна спроможність має збільшитися з 47 пар поїздів до 100 пар на добу.

Міністерство інфраструктури вважає за необхідне призначення нових залізничних маршрутів до країн Європи: Польщі, Словаччини, Угорщини, Німеччини, Румунії.

Двоколійний Бескидський тунель - один з наймасштабніших інфраструктурних проектів за часи незалежності України. Загальна вартість будівництва оцінюється майже в 2,2 млрд грн. Проект реалізовується на кредитні кошти, завдяки співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком. Бюджет першого етапу будівництва склав $39,71 млн кредитних коштів ЄБРР. Триває підготовка документів для вибірки першого траншу в сумі €5 млн з €55 млн загальної суми кредиту від ЄІБ.

Нагадаємо, роботи із будівництва нового Бескидського тунелю почалися 29 жовтня 2013 року.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ