Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Росії хочуть скасувати кримінальне покарання за побиття родичів

Сенатор Ради Федерації Федеральних Зборів РФ Олена Мізуліна внесла в Держдуму законопроект, що передбачає скасування кримінального покарання за сімейні побої.

Як повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на РИА Новости, політик вважає, що це правопорушення заслуговує лише адміністративного покарання, а нинішнє кримінальне покарання є "спірним і антисімейним".

"Нинішня редакція статті 116 Кримінального кодексу РФ переконує нас у тому, що поведінка членів сім'ї - наприклад, батьків, які застосували до дитини легкі виховні заходи у вигляді ляпанця, або подружжя, яке конфліктує, - є більш суспільно небезпечною, ніж поведінка сторонньої людини, яка завдала побої на вулиці. За ляпанець у сім'ї можна отримати до 2 років і клеймо "кримінальника" на все життя, за побої на вулиці - штраф до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Така ситуація є неприпустимою. Необхідно правити кримінальний закон і прибирати ці абсурдні положення", - сказала сенатор.

У нинішній редакції Кримінального кодексу РФ за побої родичів передбачено позбавлення волі на строк до 2 років або штраф у 40 тисяч рублів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ