Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У вільний доступ виклали більше 17 тис. ухвал Львівської міської ради від 1990 року

У Львівській міській раді оцифрували усі ухвали сесій з 1990 року. Відтепер 17 108 ухвал ЛМР, прийнятих з 1990 року, доступні для громадян на Інформаційному порталі депутатів. Про це сьогодні, 7 вересня, під час прес-конференції повідомив секретар Львівської міської ради Анатолій Забарило, передає кореспондент Гал-інфо.

«Львів став першим містом, яке розмістило у вільному доступі усі ухвали. Фактично в цьому напрямку також активно працює Тернопіль, але повної інформації у них ще немає», - сказав Забарило.

Як зазначив в.о. начальника управління «Секретаріат ради» Юрій Лукашевський, оцифровані не лише тексти ухвал, але й додатки до них.

«В результаті клопіткої праці було оцифровано і оприлюднено 3 361 ухвалу (1990-2002 роки), які зберігалися в архіві. На сайті є знакові ухвали, які добре передають дух тих буремних часів і проблеми, з якими зіштовхувалося місто, засвідчують прагнення львів’ян до незалежності України», - сказав Лукашевич.

Він зазначив, що оприлюднення ухвал сесій Львівської міськради розпочалося з четвертої каденції депутатів, а інші документи сесій зберігалися в архіві.

Над оцифруванням ухвал працювали з 2007 року, і це стало додатковим навантаженням на працівників «Секретаріату ради».

Як зазначив начальник архівного відділу ЛМР Ярослав Стецький, відтепер громадяни, яким потрібна та чи інша ухвала,  можуть отримати її у вільному доступі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ