Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Українська освіта "застрягла у радянському минулому"

Закон "Про освіту", розглянутий у першому читанні майже рік тому, досі не ухвалили - заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, - ВВС Україна.

"Освіта залишається чи не єдиною сферою в Україні, що застрягла у радянському минулому з його методами формування особистості, фабричним принципом "всі мають бути однаковими" та знаннєвим підходом - коли на дітей висипають тонну інформації, змушують її завчити, але не пояснюють, як цим користуватись та навіщо воно потрібно", - написала Гриневич.

За її словами, реформа безпосередньо стосується інтересів понад 22 мільйонів людей, серед них майже 4 мільйони - школярі.

"Наші діти живуть у світі, де гаджети - продовження їхнього тіла, а Google знає все. Натомість школа це ігнорує і продовжує "фарширувати" учня інформацією, яку він може знайти двома кліками", - додала вона.

За словами міністра, зараз більшість учнів втрачають інтерес до навчання вже у початковий школі. За 11 років школи, стверджує вона, у майже здорових дітей на 40% зростає захворюваність органів травлення, на 70% - нервової системи та на 30% - серцево-судинної системи.

Окрім цього, зазначила Лілія Гриневич, майже половина дітей свідчать, що у школі їх цькували.

Минулого року міністерство освіти й науки затвердило зміни до програми початкових класів.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ