Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

В храм села Великий Дорошів прибули мощі святої Гіацинти і Франциска

3 грудня у храм Собору Пресвятої Богородиці, що в селі Великий Дорошів, прибули мощі святої Гіацинти і Франциска, які 13 травня 1917 року побачили у сяйві неба пресвяту Богородицю яка їм явилася у невеликому селі Фатімі поблизу Лісабону.

Люди з великою святістю зустріли ікону фатімської Богородиці та величну статую Діви Марії, коронованою першим архієреєм Риму Папою Римським, та у невеличкому золотому мощовику мощі святих Гіацинти та Франциска.

У день введення в храм Пресвятої Богородиці багато людей з навколишніх сіл, а також учні та вчителі школи мали можливість торкнутися великої святині.

Отець Євген Прокіп наголосив, що ці діти постійно молили вервичку до Богородиці і з вдячності пресвята діва явилася їм і відкрила їм свою волю. Сьогодні діти своїми устами мають молити Діву Марію про усі ласки для батьків, друзів та для нашої стражденної України.

Мощі будуть у храмі до 18 грудня. Потім вони вирушать в село Малий Дорошів, де всі також зможуть торкнутися до великої святині.

"Блаженнні Гіацинта і Франциско нехай молять за молодь, за дітей, бо вони мають велику ласку перед Всевишнім Богом", - зазначив отець Євген.

Довідка.

13 травня 1917 року Матір Божа вперше з’явилася трьом пастушкам — Луції, Гіацинті і Франциску, що гнали на пасовище стадо овець. Пресвята Діва попросила дітей приходити на те ж місце 13-го числа кожного місяця. Передане їм послання містило заклик до покаяння за щоденно скоєні гріхи, до молитви на вервиці в тих же намірах і до посвячення світу Її Непорочному Серцю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ