Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Верховна Рада скасувала обов'язкове відпрацювання для випускників-медиків

Учора, 6 жовтня, Верховна рада України скасувала обов'язкове відпрацювання для випускників медичних ВНЗ. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров'я України.

«Ми підтримуємо рішення Парламенту відійти від совєтської системи примусової праці, яка порушувала право людини на свободу вибору. Радіємо, що студенти-медики нарешті вільні у виборі місця роботи. Маємо надію, що цей закон створить одинакові конкурентні умови для студентів контрактної форми навчання та тим, які навчаються за кошти державного бюджету», –  написала Уляна Супрун.

За новим законом, право на першочергове зарахування до медичних ВНЗ за державним замовленням матимуть ті абітурієнти, які укладуть угоду про відпрацювання не менше, ніж 3 роки в селах і селищах міського типу.

Тепер новий закон №3312-д чекає на підпис Президента України Петра Порошенка. Після затвердження Президентом цього закону він стосуватиметься тих студентів, які вступатимуть на навчання у медичні вищі навчальні заклади з наступного навчального року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ