Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Відомий письменник» з Росії попросив в України притулку

Державна прикордонна служба України повідомляє, що «відомий письменник» з Росії попросив політичного притулку в Україні.

Чоловік, ім’я якого не називають, своє рішення мотивував тим, що у Росії його переслідують через політичні мотиви, кажуть прикордонники.

«Росіянин є відомим письменником та громадським діячем, який займався активною протестною діяльністю щодо існуючого у Росії політичного режиму Путіна», – мовиться у повідомленні Держприкордонслужби, опублікованому 21 серпня.

Росіянин звернувся до прикордонників на пункті «Нові Яриловичі», що кордоні між Україною та Білоруссю.

Наразі громадянина Росії передали до міграційної служби.

У свою чергу прес-секретар Держприкордонслужби України Олег Слободян повідомив "Дождю", що міграційна служба вирішила надати активісту політичний притулок.

"На жаль, я не можу сказати, про кого йде мова, оскільки ми не уповноважені ні цією людиною, ні законодавством розголошувати його ім'я. Це може зробити тільки він, якщо вважатиме це за необхідне", - зазначив Слободян.

"Це москвич, один із активістів, який неодноразово проводив акції, спрямовані проти режиму Путіна. І на даному етапі він змушений був попросити політичного притулку в Україні. Рішення міграційної служби прийнято позитивне, його пропустили в Україну, і зараз буде йти юридичний процес оформлення цього статусу", - повідомив він.

Радіо Свобода, УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ