Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Військові навчання «Захід-2017» мають наступальний характер, – глава Генштабу ЗС Польщі

Спільні російсько-білоруські військові навчання «Захід-2017», що триватимуть на території Білорусі впродовж 14-20 вересня, мають не оборонний, а наступальний характер. Про це сьогодні, 30 серпня, заявив голова Генштабу ЗС Польщі Лешек Суравські після зустрічі із його українським колегою Віктором Муженком у Львові, інформує кореспондент Гал-інфо.
Фото - Марія Шевців, Гал-інфо

Як наголосив Лешек Суравські, Росія залучає щораз більше власних збройних сил для кожних наступних військових навчань. Так, до участі в «Заході-2017» мобілізували аж 100 тисяч військовослужбовців. І хоча Російська Федерація заявляє, що навчання матимуть оборонний характер, польський генерал-лейтенант вважає, що є підстави називати їх наступальними. Однією з таких підстав є той факт, що на територію Білорусі було перекинуто близько 3 дивізій, наголосив він.

Разом з тим, глава Генштабу ЗСУ Віктор Муженко запевнив, що під час сьогоднішньої зустрічі у Львові українська та польська сторони детально обговорили загрози, які можуть виникнути внаслідок згаданих навчань, а також погодили відповідне реагування на них.

РФ може залишити свою армію у Білорусі після навчань “Захід-2017” - НАТО

Окрім цього, вони також обговорили перспективи подальшого співробітництва України та Польщі у військовій сфері, зокрема розглянули можливість залучення польських інструкторів до підготовки українських військовослужбовців. За словами Віктора Муженка, комплексні тактичні навчання за участі польських військових вже розпочались на території України. Відповідні заходи проводитимуть також з 1 по 10 та з 15 по 20 вересня.

Як запевнив Лешек Суравські, Польща підтримує військову співпрацю з Україною, зокрема готова й надалі залучати власних фахівців до навчань українських військовослужбовців. Він також гарантував, що Збройні сили Польщі завжди підтримуватимуть українське військо, і стосунки між цими двома сусідніми державами не вдасться зіпсувати нікому.

«Для нас всіх зрозуміло, що в теперішній ситуації без вільної України немає вільної Європи», - підсумував начальник генштабу ЗС Польщі.

На запитання журналістів про те, чи після переходу на стандарти НАТО у питанні озброєння Польща готова віддати свою теперішню зброю Україні, Суравські відповів, що таке рішення приймають не польські військові, а політична частина НАТО та країни, з якими Альянс співпрацює. Разом з тим, він запевнив, що польська армія завжди готова підтримати Україну, як країну-союзника.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ