Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Французькі волонтери "ІРУАЗ- Україна" та радіо «Львівська хвиля» передали подарунки для сиротинців

Французькі діти провели акцію «Операція нарцис» та, зібравши близько 500 євро, придбали подарунки для двох львівських сиротинців. Спільно з волонтерами радіо «Львівська хвиля» подарунки передали у Дитячий дошкільний будинок №1 та Будинок дитини №2. Про це повідомив журналіст Гал-Інфо.

Як розповів волонтер Бернар Пенует, Асоціація "ІРУАЗ- Україна" (Франція) провела акцію «Операція Нарцис», під час котрої діти п’ятих класів у місті Белз (Франція) продавали на ринках та вулицях букети квітів. «Коли волонтер нашої асоціації Клод Марі розповідав дітям про Україну, вони були дуже здивовані та зворушені. Під час акції «Операція Нарцис» діти зібрали близько 500 євро. Ці гроші вони передали для двох сиротинців», - розповів він.

Спільно з волонтерами БФ "Патріот-Львів" та радіо "Львівська Хвиля" він передав придбані відповідно до потреб подарунки. «В Будинок дитини №2 ми передали памперси, адже тут є потреба у них. Також ми їм привезли взуття», - розповів Бернар Пенует.

Згодом волонтери відвідали Дитячий дошкільний будинок №1. Сюди волонтери привезли два порохотяги. Також волонтери радіо «Львівська хвиля» передали для діток пазли з історією Львова та іграшки. «Ми бачимо, що доброта та милосердя немає кордонів. З асоціацією "ІРУАЗ- Україна" ми співпрацюємо з 2014 року. Така подія є єднанням України та Франції, і ми бачимо, що Європа подає нам руку допомоги», - зазначив Мирослав Хом’як, генеральний директор радіо «Львівська хвиля».

В свою чергу діти віддячили гостям своїм творчим виступом. Вони заспівали українські пісні та показали творчі номери.

Також діти передали листівки для дітей з Франції. «Я дуже зворушений щирістю дітей та передам ці подарунки французьким школярам, що збирали гроші під час акції «Операція Нарцис», - додав Бернар Пенует.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ