Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Чи винен Андрій Садовий у загибелі пожежників?

Сьогодні, 31 травня, відбулась позачергова сесія Львівської міської ради. Сесія була скликала з огляду на трагічну подію, що сталася на Грибовицькому сміттєзвалищі, коли 30 травня троє пожежників і один працівник сміттєвого ЛКП "Збиранка" потрапили під зсув сміттєвої гори. Вони брали участь у гасінні пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі, що спалахнула вночі проти 29 травня.

Напередодні сесії, що мала відбутися об 14.00,  міський голова Львова Андрій Садовий об 12.40 дав брифінг журналістам, де закликав не поливати брудом усіх чиновників.

"Спершу треба знайти наших рятувальників, а тоді робити розбір польотів", - зазначив Андрій Садовий.

О 13:00 відбулась колегія Львівської міської ради, на якій постановили, що позачергова сесія ЛМР таки відбудеться. Андрій Садовий був присутній на колегії.

О 14:00 розпочалась сесія. Активісти Львова були налаштовані до радикальних дій, зокрема, вони привезли у велику сесійну залу два смітники із написами "Хотів відкату - тепер сідай за грати", а також "Рижу худобу у тюрму".

Андрія Садового на сесії не було. Отож, довший час депутати сперечались, чи розпочинати сесію без міського голови. Після бурхливого обговорення секретар Львівської міської ради Анатолій Забарило, зафіксувавши кворум, відкрив сесію. 

Депутати проголосувати за розгляд трьох питань. Перше - доповідь представника Львівської місцевої прокуратури №1 щодо трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі, друге - висловлення недовіри міському голові, третє - внести зміни до бюджету міста, а саме виділити 14,25 млн грн на ліквідацію наслідків обвалу на Грибовицькому сміттєзвалищі.

На Грибовицькому сміттєзвалищі стався зсув сміття: накрило трьох пожежників. Оновлюється

Під час голосування про висловлення недовіри міському голові лише 14 депутатів проголосували "за", відтак питання було провалене.

Депутат Андрій Карбовник запропонував на наступній сесії заслухати міського голову: де був сьогодні з 14.00 до 16.30.

Щодо питання про виділення із бюджету міста коштів на ліквідацію наслідків обвалу на Грибовицькому сміттєзвалищі, то тут 60 депутатів проголовували "за", один не проголосував. 

Після закінчення сесії активісти спробували заблокувати депутатів у сесійній залі, вимагаючи, щоб прийшов Андрій Садовий. Зрештою, від активістів  прозвучала ідея - піти до міського голови додому.

Врешті-решти  з`явився Андрій Садовий, активісти почали з ним сваритись.

Андрій Садовий сказав: "Я не прийшов на сесію, щоб не чинити тиск на депутатів в голосуванні про висловлення мені недовіри".

Додамо, що на цей час знайдено тіла двох пожежників - Юрія Рудого та Андрія Вненкевича.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ