Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як на Львівщині роздають землю учасникам АТО

Сьогодні, 22 листопада, депутати Львівської обласної ради заслухали інформацію Львівської ОДА щодо забезпечення земельними ділянками учасників бойових дій та родичів полеглих військовослужбовців, які брали участь в АТО. Найгіршою є ситуацією з надання земельних ділянок у Львові. Повідомив кореспондент Гал-інфо.

Як зазначила заступниця голови Львівської ОДА Ірина Гримак, загалом від 2014 року до усіх органів місцевого самоврядування на Львівщині та виконавчої влади надійшло понад 16 тис. звернень від учасників АТО з приводу надання земельної ділянки.

Вона зазначила, що було розглянуто і прийнято рішення більше як по 11 тис. звернень. Решта зараз перебуває на розгляді. "141 звернення залишили без розгляду, бо учасник АТО або вже використав право на реалізацію землі, або подав заяву не за місцем реєстрації", – сказала Ірина Гримак.

За її словами, цільове призначення землі є таким: близько 5 тис. ділянок було виділено для сільськогосподарські потреб; більше як 4 тис. ділянок для будівництва житла; та ділянки іншого призначення.

"Велика проблема, яка стосується надання земельних ділянок, є у Львові. Тут на графіках "червона крива" рівна нулю в плані надання земельних ділянок. Львівська ОДА намагається задовольнити потреби бійців – мешканців Львова у земельних ділянках. Також є проблема у Трускавці та Новому Роздолі. Однак у Трускавці питання вирішили, зібрали всіх хлопців і прийняли рішення про будівництвом житлового будинку. У Новому Роздолі також вже віднайшли вільні території з урахуванням розширенням меж міста. Сьогодні ж від Львов більше як 3 тис. звернень. Це ще не кінцева цифра, але з тих 3 тис. вдалося задовольнити  тільки 715 звернень. Якусь частку цих приймають райони. Найбільше приймає Пустомитівський район. Велике навантаження сьогодні є на місцеві ради. Сприяють також в отриманні землі для бійців АТО - вихідців зі Львова й інші райони, також наближені до Львова", - сказала Ірина Гримак.

За її словами, останнім часом нема фактів, коли видавали землі не АТОвцям.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ