Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Єврооптимісти" підтримали кандидатуру Сергія Горбатюка на пост Генпрокурора

Міжфракційне об'єднання Єврооптимісти приєдналося до адвокатів Небесної сотні і також підтримали кандидатуру Сергія Горбатюка на пост Генерального прокурора України, звернувшись з відповідним зверненням до президента. Про це на Фейсбук написав Мустафа Найєм.

"Я був би дуже радий бачити таку людину Генеральним прокурором України. Знаю його з весни 2014 року, коли ходив до нього на допити у справах Майдану. До цього багато разів чув про нього в контексті інших кримінальних справ, в яких він протистояв маразму і абсурду в системі.

Право президента самостійно вносити кандидатуру Генерального прокурора визначено Конституцією. Але в даному випадку це не питання підтримки конкретного прізвища або людини. Це питання стандартів і норм, до яких ми закликаємо і на які просимо рівнятися", - написав Мустафа Найєм.

"Шановний пане Президенте!

Ми, народні депутати Верховної Ради VIII скликання, члени МФО «ЄвроОптимісти», підтримуємо ініціативу Адвокатської дорадчої групи, Громадської організації «Родина Героїв Небесної Сотні» та Ініціативної групи постраждалих/поранених на Майдані щодо розгляду кандидатури Горбатюка Сергія Вікторовича на посаду Генерального прокурора України.

Пропонуємо Вам винести його кандидатуру разом з іншими можливими кандидатурами на попереднє публічне обговорення громадськістю з метою врахування суспільної думки при відборі кандидатури на посаду Генерального Прокурора України для подальшого внесення до затвердження Верховною Радою України".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ