Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

За добу на грип та ГРЗ на Львівщині захворіли маже 6 тис. людей

Від початку епідсезону 2015-2016 року на грип та ГРЗ на Львівщині захворіло 175 065 осіб. За останню добу 5 852 особи, в тому числі 2 852 дитини, приріст захворілих за добу становить 2,2%. Про це повідомили в прес-службі Департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА.

Реєструється захворюваність серед медичних працівників –  37 осіб за добу. Госпіталізовано 144 особи, з них 71 дитина (за останню добу). Діагностовано 6 летальних випадків від грипу А(N1H1) - 4 мешканці м. Львова, 1 мешканець м. Червоноград, 1 - Сколівського району.

Вірусологічною лабораторією Львівського обласного лабораторного центру проводяться дослідження осіб, що перебувають на лікуванні у закладах охорони здоров’я. Згідно одержаних результатів, у 49 осіб виявлено грип А(N1H1). Подальше типування відбувається у вірусологічний лабораторії Центру по контролю за інфекційними захворюваннями МОЗ України.

В області відмічається перевищення епідпорогу на 8 адміністративних територіях: місто Червоноград, Сколівський, Перемишлянський, Жовківський, Пустомитівський, Мостиський, Золочівський, Бродівський райони.

У м. Львові за підсумками 3 тижня 2016 року відмічається перевищення епідпорогу у віковій групі 3-6 років у 1,2 рази, у віковій категорії 7-14 років у 1,8 разів. Всього захворіло 6029 осіб. У зв’язку з цим розпорядженням міського голови за 27.01.2016 у місті Львові введено в дію заходи обмежувального характеру, а саме призупинено навчання в школах терміном на 7 днів. Також призупинено навчання в школах мм. Стебник, Дрогобич, Червоноград, смт.Славське Сколівського району, Сокальському та Дрогобицькому районах. 

У лікувально-профілактичних закладах медичні працівники працюють з використанням засобів індивідуального захисту, посиленого інфекційного та проепідемічного контролю. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ