Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львівської області показник захворюваності на ГРВІ вищий за епідпоріг на 65,8%

У Львівської області на гострі респіраторні вірусні інфекції за 6 тиждень 2024 року зареєстрували 17 699 випадків гострих респіраторних вірусних інфекцій. Інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ, включно із COVID-19 вищий на 65,8% за епідемічний поріг 434,07. Про це інформує Львівська ОВА.
Фото Олена Ляхович

«Коронавірус постійно розвивається у форми, які є більш вправними щодо зараження вакцинованих та раніше інфікованих людей. Типи симптомів і ступінь їх тяжкості зазвичай більше залежать від імунітету та загального стану здоров’я людини, а не від того, який варіант викликає інфекцію. У минулому нові варіанти часто збільшували кількість випадків і госпіталізацій, але зараз існує набагато вищий колективний імунітет через попередні інфекції та вакцинацію», – наголосила в.о.директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Наталія Літвінська.

Як зазначила Наталія Літвінська, вакцинація від ковіду та грипу є лише першою лінією захисту, а далі імунна система має боротися з вірусами і зменшувати навантаження на організм. Потрібно оновлювати свій захист, щоб зміцнити імунітет і краще відповідати вірусам, що циркулюють. Вона закликає всіх отримати свою дозу вакцини і подбати про захист своїх рідних та близьких.

У структурі захворюваності питома вага дітей до 17 років склала 48,4% – 8571 особа. Епідпороги перевищені на території Львівського, Червоноградського та Яворівського районів. Найбільшу частку хворих відмічають серед вікової групи 5-14 років (28%) та 30-64 роки (30%). В області визначили циркуляцію вірусів грипу А, В та коронавірусу. 

«Лікарі зареєстровали 1 летальний випадок викликаний вірусом грипу А у чоловіка старше 65 років. У Львівській області проти грипу вакцинувалися 16 087 осіб. Також 150 осіб захворіли на гостру респіраторну хворобу COVID-19. Фахівці зареєстрували 2 летальні випадки серед осіб віком 56 та 60 років серед не вакцинованих. На стаціонарному лікуванні з приводу COVID-19 знаходився 31 пацієнт, з приводу грипу та ГРВІ – 292 пацієнти. Вакцинувалися проти коронавірусу однією дозою 1 102 787 осіб, другу дозу отримали 1 039 638 осіб, першу бустерну – 212 030 осіб, другу бустерну – 25 824 мешканців Львівщини», – повідомила генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Іванченко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ