Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Загрози для дітей: у Львові кожна десята школа без охорони

У Львові кожна десята школа немає охорони. Про це сьогодні, 26 жовтня, під час засідання сесії Львівської міської ради заявив депутат Ігор Дякович, передає кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

"Викрадення дитини у київському садочку, шприци на подвір’ї львівських ДНЗ та невідомі особи на шкільній території. На жаль, загроз у наших містах не бракує. Але безпека дітей - це та галузь, де навіть крихта безвідповідальності просто недопустима. Охорона і безпека у школах Львова - особливе питання, яке потребує системного вирішення", - сказав Ігор Дякович.

Він зазначив: "За підсумками 2016 року ми отримали інформацію, що кожна десята школа не має охорони, а в 90% закладів охорона здійснюється за кошти батьків. Послугами муніципальної варти користується лише 6 закладів і ті, частково, за кошти батьків".

Дякович нагадав, що ще у січні 2016 року депутати пропонували розробити відповідну загальноміську комплексну Програму безпеки для львівських комунальних освітніх закладів.
Відтак, робоча група з підготовки “Програми охорони установ комунальної власності гуманітарного профілю та оснащення їх системами відеонагляду та безпеки” була створена, але проект Програми, яку вона мала напрацювати, за 9 місяців на сесію ЛМР так і не винесли.  
Ігор Дякович наголосив, що жодної програми безпеки навчальних закладів у Львові немає. Відповідно до Програми розвитку освіти на 2018-2020 роки, на їх охорону планується виділяти 3 млн гривень щороку. 
Відтак, депутат вимагає надати детальний звіт про результати роботи відповідної робочої групи та нарешті серйозно взятися за безпеку шкіл і садочків у місті.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ