Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зі Самбора безпечний рух транспорту можливий лише в напрямку Турки

«Станом на 10 квітня 2017 року Службою автомобільних доріг у Львівській області, як балансоутримувачем доріг, після завершення зимового періоду не відремонтовано жодного кілометра доріг державного та місцевого значення на території Самбірського району», про це йдеться у зверненні влади району до Служби автомобільних доріг Львівської області.

Зокрема, спільне звернення з вимогою до Служби автомобільних доріг Львівської області підписали голова Самбірської районної ради Віталій Кімак, голова Самбірської районної державної адміністрації Микола Фрей та 6 депутатів Львівської обласної ради: Олег Домчак, Володимир Шведа, Володимир Кужидло, Володимир Вантух, Михайло Ковалів та Леонід Охріменко.

Отож, у зверненні йдеться про те, що станом на 10 квітня 2017 року Службою автомобільних доріг у Львівській області, як балансоутримувачем доріг, після завершення зимового періоду не відремонтовано жодного кілометра доріг державного та місцевого значення на території Самбірського району. В результаті зруйнованого покриття та бездіяльності дорожньої служби, на автошляхах району утворилася вкрай небезпечна аварійна ситуація. Автобусні перевізники постійно скаржаться на поломки ходової частини автотранспорту. На нашу адресу надходять чисельні скарги від жителів району, власників авто.

На території району є 101,1 км автомобільних доріг державного значення, 378 км  доріг місцевого значення. Практично немає проїзду на автомобільній дорозі державного значення Н 13 Львів – Самбір – Ужгород від Самбора до Львова. Вкрай незадовільне покриття дороги в напрямку Самбір – Дрогобич  (дорога державного значення Т 14-18 Нижанковичі – Самбір – Стрий) та від Самбора в напрямку Мостиська  та Борислава  (дорога державного значення Т 14-15 Мостиська – Самбір – Борислав).  На сьогодні склалася така ситуація, що з міста Самбора можливий безпечний рух транспорту лише в напрямку Турки.

Досі жодного квадратного метра у після зимовий період не відремонтовано і на дорогах місцевого значення загального користування на території району. Невідкладний експлуатаційний ремонт на цих дорогах слід розпочати з урахуванням вже запланованих ремонтних робіт за кошти  державного та обласного бюджетів у 2017 році.

Враховуючи ці обставини керівництво Самбірського району разом з обласними депутатами у своєму зверненні наполягають на терміновому проведенні невідкладних ремонтних робіт на автошляхах Самбірського району за рахунок коштів, що передбачені на експлуатаційне утримання доріг загального користування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ