Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Викиньте цей папірець, - Порошенко заступнику Авакова

Візит до Львова Президента України Петра Порошенка, що пройшов 2 липня, був сповнений імпровізації. Запланована нарада Президента з керівниками силових структур та правоохоронних органів прикордонних областей Західної України нагадувала складання нормативу з техніки читання.

Поки чекали на Порошенка, то під Львівською облрадою зібрався натовп людей. Прийшли туди прихильники і противники Президента, але перших на спонтанно організовану акцію прибуло більше. Коли ж Президент приїхав, то одні кричали щось про «Жити по-новому», а інші - «Ганьба за добровольців».

Додамо, що нарада розпочалася із майже годинним запізненням, адже в останній момент Президент вирішив скорегувати план візиту. У вступному слові Порошенко розставив акценти – боротьба з корупцією в усіх сферах життя та контрабандою на «дірявому» західному кордоні. Однак вичерпних відповідей на ці питання не отримали ані журналісти, ані сам Президент.

«Якщо раніше це був гріх, то тепер це смертний гріх – красти в армії», - сказав Порошенко про корупцію.

Загалом упродовж усієї наради Порошенко не жалів літературних порівнянь. Так, роботу силовиків у боротьбі з названими ганебними явищами він порівняв з лебедем, раком та щукою, а висловлюючи невдоволення контрабандою бурштину, згадав про Джека Лондона і його роман про золоту лихоманку.

Фото прес-служби АПУ

Доповідачі поспішили зачитати Президенту статистику кількості зареєстрованих кримінальних проваджень, а він попросив назвати кількість рішень судів та покараних винних, але відповіді на це не було.

Заступник глави СБУ Віталій Яловенко зачитав про труднощі мобілізації, голова Державної прикордонної служби Віктор Назаренко розповів про боротьбу прикордонників з нелегалами та контрабандою, представники ДФСУ – про "ухилянтів". Виконуючий обов’язків генпрокурора Володимир Гузиря розповів про «справу честі» - розкриття злочинів проти майданівців.

Фото прес-служби АПУ

Зрозумівши, що часові рамки візиту дуже обмежені, Президент попросив доповідачів прискоритись. Оскільки ж усі доповідачі зачитували інформацію з листочків, то коли надійшла команда вкластися у 5 хвилин, то всі почали читати дуже-дуже швидко. Загалом нарада більше нагадувала здачу нормативу з техніки читання і через цю швидкість важко було зрозуміти реальний стан речей.

Зрештою, терпець увірвався і в самого Порошенка: під час доповіді заступника міністра внутрішніх справ Олексія Руденка Президент сказав:

- Олексій Олексійович…

- Так, пане Президент?

- Викиньте цей папірець…

Після цих слів Порошенко повернувся до теми контрабанди бурштину і сказав, що цей процес «кришуть» усі силові відомства.

«Лідером там є міліція!», - сказав Порошенко і дав два тижні, щоб покінчити з цим.

Спостерігаючи за проведенням наради, склалося враження, що вона пройшла безрезультатно, але Порошенко таки побачив низку «чітко поставлених завдань» і пообіцяв, що те, що потрібно, буде врегулювати законодавчо – буде врегульовано.

Фото - прес-служба Львівської ОДА

Не обійшлося і без пафосу від Президента наостанок: «Боротьба з корупцією та контрабандою – це виклик. Не зможете знайти вихід – це зрада! Зрада України!».

Можливо хтось почує.

Анна Новик.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ