Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові підлеглі губернатора встигають і обидві влади слухати, і роботу свою робити

У Львівській обласній раді 30 січня відбулося засідання чи то президії Львівської обласної ради, чи то новопроголошеного виконкому. Керівники департаментів Львівської ОДА запевняють, що їх запросили на засідання президії обласної ради. Тривало воно близько півгодини, і після інформації з ключових підрозділів про те, що в області все або майже все гаразд, службовці ОДА без додаткових обговорень розійшлися, а чиновники облради й депутати ще трохи засідали.

Директор департамент з питань цивільного захисту Олексій Титаренко повідомив, що через снігопад і сильний вітер в північно-західних районах області утворилися величезні перемети на дорогах, і, як наслідок, майже 50 населених пунктів залишилися відрізаними від світу.

Втім, запевнив Титаренко, на дорогах працює техніка, проїзд до кордону забезпечений, електропостачання відновлене.

Все гаразд і у комунальному господарстві. Як запевнив директор департаменту ЖКГ Ігор Базарник, проблеми виникли лише в Трускавці, де прорвало теплотрасу. Але її вже полагодили.

Негода турбує і департамент освіти. В. о. директора департаменту Роман Бабій повідомив, що у Радехівському і Сокальському районах через снігові перемети на маршрут не вийшли «Школярики». Тож сотні дітей отримали додатковий вихідний.

Пожвавила засідання інформація від керівника фінансового департаменту Олега Демківа, який повідомив, що Львівщина недоотримала 125 млн грн дотацій з державного бюджету. На запитання про причини фінансист відповів, що з області є недопоступлення в державний бюджет. Зокрема, це стосується митниці.

Він також зауважив, що станом на 30 січня на Львівщині затверджено лише один місцевий бюджет – Миколаївського району. То ж цю роботу слід активізувати.

Голова бюджетної комісії Львівської облради Ярослав Качмарик зауважив, що бюджетні слухання тривають, співпраця з департаментом є, але 14-денний термін ухвалення бюджету місцеві ради Львівщини порушать.

На цьому обговорення поточних питань завершилося. Керівники департаментів розійшлися, а керівництво облради залишилося, втім засідали недовго. Опісля чиновники ОДА повернулися в кімнату 307 на третьому поверсі, щоб, вочевидь, провести уже робочу нараду.

Голова Львівської облради Петро Колодій, який, нагадаємо, є водночас і виконувачем обов’язків керівника виконкому Львівської облради, запевнив, що між виконкомом і департаментами ЛОДА є координація роботи задля забезпечення нормальної життєдіяльності області.

«У нас відбулося вже друге засідання. Були запрошені керівники департаментів, які інформували про стан справ на Львівщині. Все працює в звиклому режимі. Є певні зброї, які є несуттєвими. Сьогодні у нас із ними (департаментами – ред.) координація дій», – сказав Петро Колодій у коментарі Гал-інфо.

Зауважимо, що прокуратура Львівської області рішення про створення виконавчого комітету Львівської облради разом з іншими постановами, які були ухвалені на позачерговій сесії 25 січня, оскаржила у суді. Суд до вирішення справи заборонив оприлюднювати новації обласного парламенту, тож, як повідомили в прокуратурі, вони не мають законної сили.

Петро Колодій наполягає на тому, що раз Львівська облрада є органом легітимним, то і робота в форматі президія-виконавчий комітет, до якого входять фактично ті ж люди, що і у президію, легітимна також.

«Ми, Львівська облрада - легітимний орган, обраний львівською громадою, орган, що відстоює інтереси громади і виконує його волю. Відповідно до нашого рішення про створення виконкому членами його є голова облради як в. о. голови виконкому, заступники залишаються заступниками голови виконкому, а голови комісій є членами виконкому. Це є президія ЛОР. Сьогодні ми засідаємо в форматі президія ЛОР – Львівський виконавчий комітет», – зазначив він.

Додамо, що голова Львівської ОДА Олег Сало на засідання виконкому не з’являється. «На сьогоднішнє засідання його не запрошували», – сказав Колодій.

Кабінети голови, його заступників, як і весь другий поверх будівлі на Винниченка,18, опломбовані.

Також додамо, що, судячи з повідомлення на офіційному сайті Львівської обладміністрації, сьогодні проводив нараду і голова ОДА Олег Сало. На ній точно була присутня директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Наталія Гамкало, яка доповідала про відвідуваність театрів і музеїв області. Про інших учасників наради, місце її проведення і тематику не повідомляється.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ