Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Все про відбілювання зубів та омріяну білосніжну посмішку

В стоматологічній практиці кожен другий пацієнт звертається до лікаря із питанням вдосконалення посмішки.

Процедура відбілювання зубів в Люміденті із застосуванням сучасних та безпечних методів дає швидкий та стійкий результат. Не всі від природи мають білосніжну емаль, що породжує невпевненість у привабливості зовнішності та формує стійки комплекси. Це все абсолютно зайве, адже стоматолог допоможе підібрати метод для проведення відбілювання зубів в домашніх умовах або в кабінеті. Ознайомлюйтесь з тенденціями, які види процедур вам доступні за станом здоров'я та які технології гарантують найкращий результат.

Чи може процедура зашкодити

Процедура відбілювання зубів За і Проти – раціональна оцінка ступеню користі проти шкоди, яка може проявлятись у вигляді больових відчуттів та підвищенної чутливості при споживанні їжі та напоїв. Негативні наслідки іноді трапляються, що пов'язано із індивідуальними особливостями. Чи шкідливе відбілювання зубів для пацієнта – це стоматолог може оцінити після проведення огляду. Серед плюсів можна відзначити виражений естетичний ефект та отримання очікуваного та прогнозованого результату. Додайте до цього позитивний психологічний фактор та отримаєте переваги, які допоможуть досягти поставленої цілі у вигляді ідеальної усмішки. Якщо засіб для відбілювання зубів підібрано правильно, забезпечено зменшення негативного впливу та проведена попередня санація ротової порожнини, про шкоду для здоров'я не може бути й мови – процедура в такому випадку повністю безпечна.

Які методи пропонує стоматологія

Усмішка може стати значно біліше та привабливіше при застосуванні різних клінічних методик та способів:

  • лазерний,
  • механічний,
  • хімічний,
  • ультразвуковий,
  • фотовідбілюючий.

Результат хімічного відбілювання зубів До і Після можна спостерігати вже після першої процедури у стоматологічному кабінеті. Механічний спосіб полягає у застосуванні методу чистки за допомогою спеціальної абразивної насадки. В домашніх умовах та власними силами досягнути такого видимого косметичного ефекту практично неможливо. Провести механічне безпечне відбілювання зубів можна і за допомогою сучасного методу під назвою Air Flow. Лазерна методика входить до категорії найдієвіших і дозволяє ефективно освітлити емаль на 12 тонів. Жодна зубна паста для відбілювання зубів в домашніх умовах не зможе забезпечити подібного результату. Ультразвуковий спосіб покращує колір усмішки приблизно на 4 тони, тому він радше профілактичний, аніж радикальний. Серед сучасних методів відбілювання зубів можна обирати будь-який в залежності від поточного стану зубного ряду. Фотовідбілення, яке проводять також в клініці, – безпечний метод із гарантією вдосконалення кольору емалі на 6 тонів.

Що можна зробити в домашніх умовах

Косметичне відбілювання зубів у домашніх умовах проводять за допомогою різноманітних засобів, які можна придбати в аптеці, спеціалізованих магазинах або ж в стоматологічній клініці. Безпечність використання може оцінити лікар, але не варто розраховувати на кардинальні зміни. Домашні способи відбілювання зубів включають в себе використання пасти, персонально виготовлених кап, полосок. Умови їх застосування дуже прості та не потребують особливої підготовки, але лікарській контроль ніколи не завадить. Система відбілювання зубів полягає у регулярності використання обраних засобів, тому при дотриманні цієї умови можна розраховувати на білосніжну усмішку. Паста – найпростіший народний засіб для процедури висвітлення емалі, тому варто почати саме з неї.

Народні методи чи візит в клініку

Різноманітні види відбілювання зубів доступні в стоматологічних клініках кожному, хто мріє про осяйну посмішку. Якщо ще не визначились з бажаним результатом чи маєте сумніви, оберіть народний спосіб у вигляді чистки з активованим вугіллям, содою, перекисем водню. Умови використання – не часто та обережно, оскільки абразивність та агресивність хімічного впливу можуть заподіяти шкоду. Обрані метод та засіб для косметичного відбілювання зубів можуть підвищити чутливість при споживанні холодного, гарячого, кислого чи солодкого. Користь відбілювання зубів народними методами стоматологи ставлять під сумнів, тому що зловживання абразивами в домашніх умовах призводять до пошкоджень емалі у вигляді подряпин.

Як зберегти білосніжну усмішку

В першу чергу проаналізуйте всі фактори та оцініть – косметичне відбілювання зубів користь чи шкода для вас. Якщо естетика перемогла, а умови безпечності дотримані, тоді сміливо можна ставати володарем білосніжної посмішки. Що можна їсти після відбілювання зубів, а що ні, треба знати незалежно від способу отримання бажаного ефекту. Не варто вживати наступні види продуктів та напоїв:

  • каву, червоне вино, чорний чай;
  • кольорові газовані напої;
  • солодощі (шоколад, кольорові тістечка);
  • фрукти та ягоди яскравих кольорів, цитрусові;
  • продукти із барвниками у складі;
  • оцет та всі види соусів.

Відмовлятись чи ні від відбілювання зубів

Зважте для себе із лікарем всі За і Проти процедури відбілювання зубів, чи є користь, подивіться фото інших пацієнтів. Різні види методик та технологія проведення механічного, лазерного, ультразвукового впливу на емаль мають мати безпечний фактор дії. Якщо зуби є чутливими в загальному, краще відмовитись від ідеї проведення процедури як в клініці, так і в домашніх умовах. В усіх інших випадках після усунення стоматологом карієсу та видалення відкладень каменю можна обрати оптимальний засіб та метод для отримання бажаного естетичного ефекту – ідеально білої посмішки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ