Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко та граблі Ющенка

"Дія породжує рівну їй протидію…". Третій закон Ньютона.

На президентів вибирають мудрих, порядних та чесних. Але куди ці люди діваються після річного терміну перебування у президентському кріслі – питання не риторичне,  ба навіть скоріше – трагікомічне. Навіть на помилках своїх попередників вчитися не хочуть. І наступають на одні і ті ж граблі.

Ющенко мав унікальну можливість, рейтинг у 80% підтримки населення протягом двох років, що цілком достатньо, щоб змінити країну. Не зміг чи не захотів. «Любі друзі» у багні корупції та кумівства потопили такий шанс для країни. Але за всіх своїх недоліків він розумів цінності свободи слова та не тиснув на засоби масової інформації силою державного апарату.

Янукович мав безмежну владу. Але його команда, маневруючи між Євросоюзом та Росією, не переходила межі у стосунках зі ЗМІ. Відоме і мегапопулярне шоу «95 квартал», хай як ми до нього ставимось, з перебоями працювало і нещадно висміювало недоліки і побутову культуру поведінки що Ющенка, що Януковича. В сучасному  інформаційному суспільстві вплив ЗМІ на настрої не дає владі ні розслабитись, ні зловживати. І лише невдалі правителі , замість діалогу та виконання обіцяного, пробують «всім закрити рота».

Лише за часів Порошенка команда «95 кварталу» відкрито заявила про тиск на неї та спробу підкупу з боку адміністрації Президента.

Сумно аж за край… Липецька фабрика «Рошен», неконституційне підписання Мінських домовленостей всупереч українським інтересам, «Стіна Яценюка», яку ніхто знайти не може, офшорний скандал, події навколо телеканалу «Інтер», скандал із пранкерами Киргизстану,  знищення малого бізнесу через мінімальну зарплату у 3200 грн, знущання над  народом за формулою ціни на газ «Ротттердам Плюс» , тиск на NEWSONE, на канал «112», на канал Шустера, витік компромату на Президента від втікача до Росії нардепа Онищенка.

Згадаймо, яку передвиборчу обіцянку виконав наш Президент ? Звільнив  Донбас ? Ввів військовий стан? Назвав війну війною? Подолав корупцію? Провів реформи? Полегшив життя бізнесу? Ліквідував відкати та злочинні схеми? Відділив свій бізнес від політики? Дав Україні безвізовий режим із Євросоюзом?

На всі запитання одна відповідь: «Ні!». Враження, що Порошенко та Гройсман (як раніше Яценюк) з висоти своїх посад відірвалися від грішної землі і не розуміють ні наслідків свого правління,  ні настроїв людей. А терпіння озлоблених не безмежне.

Своєю невдалою політикою Президент України ставить нас всіх під загрозу громадянської війни. Адже очевидно, що підігріваючи таким чином опозиційні настрої, він провокує ще більші виступи і дострокові вибори.

Дочасні вибори із великою ймовірністю можуть закінчитися  перемогою Опозиційного блоку, за якого, на зло команді Порошенка (згадаймо - «граблі імені Ющенка»), будуть голосувати навіть українські патріоти, які раніше його і обрали Президентом.

А лінія фронту вже пройде Дніпром, тому що Західна Україна не погодиться із такою владою і зміною зовнішнього курсу. І здійсниться мрія «сонцесяйного» -  Садовий стане Андрієм Галицьким, місцевим галицьким володарем.

Чи такого ми всі хочемо ? Ні, звичайно. Тільки народ – суверен і рятівник цієї безталанної на еліту держави – своєю мудрістю її в чергове врятує.

Порошенко міг стати автором нового розділу історії  України про початок модернізації держави, а стане лише кількома рядками із вибаченнями щодо  чергового невдалого президента.

І судячи з останніх подій в країні  операцію проти української держави під кодовою назвою «Шатун» задумали у Кремлі, а частину плану спільно із Опоблоком  реалізовує  уряд та адміністрація Президента України .

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ