Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Про різдвяний піст

1/2
Як тільки-но настають передріздвяні дні до нас приходить Пилипівка - піст що настає від першого дня після пам’яті святого апостола Пилипа 28 листопада і аж до ранньої зірки Різдва Христового.

В ці дні, правда не всі, але намагаються бути чемними, згадувати, що настав піст і відразу поринають в те, як потрібно поститися, що їсти, а що не їсти. Багато хто забуває, що справжній піст, як каже Іван Золотоустий, це коли постить не тільки шлунок, але язик, і особливо язик, руки, ноги, голова, тобто всі члени нашого тіла. В наш час немає особливих причин для веселощів та пустощів.

Наша Україна проходить випробовування і всі ми, як її громадяни, повинні про це знати. Проте не потрібно забувати, що християнин - це людина оптимістичних настроїв. Християнину не притаманний писемізм, опускання рук та неробство з байдикуванням. Перш за все всі ми повинні в ці дні трудитися над духовним вдосконаленням самих себе. Стати прикладом для ближніх, які ще не зовсім уцерковленні, або ж ще перебувають в пошуках Бога.

Нехай ці дні душевного та тілесного подвигу вкотре допоможуть нам осягнути Богонемовля Ісуса, а разом з цим дадуть нам можливість стати добрішими та чуйнішими до нужденних та тих, хто потребує нашої втіхи, розради та допомоги. "Христос народжується - славте, Христос з небес - зустрічайте!".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ