Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Путін з Пекіну написав "Великоднє послання" українським олігархам або чому Львів вчергове зруйнував сценарій Кремля

Пекінська заява Володимира Путіна про спрощення надання російського громадянства громадянам України – це послання від російської влади українським олігархам. Чому послання? Тому що слова Путіна – це не здійснений факт, а лише меседж, який запущений спеціально, щоб створити чимало інтерпретацій.

Воно "великоднє", тому що через тривалі свята є можливість його осмислити і через відсутність інформації щодо будь-якої механіки впровадження надання російського громадянства та часу, коли це буде впроваджено, у людей є можливість у спокійних умовах створити для себе чимало пояснень і страхів, головним з яких є розуміння того, що російські паспорти в українців – це підстава для можливого російського вторгнення в Україну. 

І розглядати слова Путіна потрібно разом із відео, яке звилося практично одночасно із його заявою, де Жириновський, розрізаючи торт, який має вигляд української держави, вказує межу російського вторгнення – десь аж по Вінницю. А як ми знаємо, що в Путіна на думці – у Жириновського на язиці.

Але головною цільовою аудиторією в Україні цього послання Путіна і Жириновського є не громадяни, які вже радіють можливістю жити в Росії на території України, і, навіть не новообраний президент Зеленський, який зробив неоднозначну заяву. Головною цільовою аудиторією є українські олігархи та потужний український бізнес, який розпорошений по всій території держави. Саме ці люди після заяви Путіна прийняли валідол і почали рахувати збитки від імовірного вторгнення Росії аж по Вінницю. В їхній уяві почали малюватися картинки захоплення Путіном населених пунктів, де знаходяться їхні підприємства, руйнація об’єктів та розрив бізнесових зв’язків із отримання комплектуючих та продажу продукції. А наслідком цього буде їхнє зубожіння і втрата як організаційних так і фінансових можливостей. Погодьтеся, найглибший інформаційно-психологічний вплив паспортна заява Путіна (і візуалізація її наслідків Жириновським) мала саме на цю категорію мешканців України.

Яка ж мета цього путінського плану? Думаю, найголовніша – це змусити потужний український бізнес бути лояльним до варіанту розвитку подій, який би у унеможливлював путінське захоплення України через вторгнення. І це можливо лише через тоталітаризм, через придушення усіх можливих вогнищ опору та вільнодумства, це створення в Україні тотальної поліцейської держави, на кшталт самої Росії. 

Хто почне реалізовувати цей сценарій і це можливо це в Україні? Так, можливо.

Одним з найголовніших ознак цивілізованого суспільства є свобода слова, найперше, у медіа. А в Україні вона залежить не лише від якості журналістики, а й від можливостей нею займатися, працюючи на різних майданчиках. І, увага, ці майданчики створюють саме потужні бізнесмени та олігархи – самі ті люди, які стали основною ціллю путінських слів про перспективу паспортизації, а, отже, можливого вторгнення. 

Таким чином російськими чиновником і політиком створюється в українських медіамагнатів готовність заради збереження свого бізнесу сприяти перетворенню України у тоталітарну державу з придушеною свободою слова і попраними правами людини, на яких чомусь у своїй заяві-відповіді ні з того ні сього акцентує президент Зеленський. Розумію, що дана версія є магаконтраверсійною, і швидко це зроблено не буде, однак я вважаю, що серед усіх версій потрібно розглядати і цю, і бути готовим, що Україна скотиться у дрімучу державу із незахищеними людськими правами. І аргументом на користь цієї версії також є останні блоги методолога Сергія Дацюка на Українській правді, який вже шукає шляхи перетворення України в неУкраїну із руйнацією ключових державотворчих принципів, та пошуку та покарання "відьм" - тих хто думає інакше. 

Ну, і на останок – а до чого тут Львів? Якщо що ви помітили, то заяви Путіна співпали з придушенням інформаційного вибуху, який стосувався т.з. "львівського сепаратизму". Так!, я не виключаю, що Львів, який не піддався на антидержавницькі тенденції, зруйнував російський задум, який створювався не один рік, і який був змодельований у серіалі "Слуга народу", де "повсталим", а насправді – окупованим Росією територіям Донбасу протиставлялося "Галицьке королівство". 

"Галицьке королівство" створити не вдається. Сценарій Росії зруйновано. 
Росія для України розпочинає новий сценарій, підвищуючи ставки.
Тримаємось.

Іван Кривий

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ