Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

15 квітня учасники ЗНО отримають запрошення-перепустки

15 квітня кожен учасник основної сесії ЗНО отримає запрошення-перепустку на пункти проведення ЗНО. Загалом же понад 267 тис. учасників зареєструвались на ЗНО-2016. Про це сьогодні, 28 березня, під час брифінгу повідомила Лариса Середяк, директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти (ЛРЦОЯО), передає кореспондент Гал-інфо.

Нагадаємо, реєстрація на проходження ЗНО розпочалась 1 лютого і тривала до 4 березня. Однак, до 18 березня кожен міг внести зміни до анкети.

«Цьогоріч для участі у ЗНО  зареєструвались 267 626 учасників, з яких 36 131 у Львівському регіональному центрі оцінювання якості освіти (Волинська, Львівська та Рівненська області)», - розповіла Лариса Середяк

За її  словами, майже 15 тис. абітурієнтів виявили бажання складати тестування із 4 предметів (41%), 2 909 майбутніх студентів – складатимуть лише одне ЗНО. Що стосується мов тестових зошитів, то 169 тестувань обрано російською мовою, ще 20 – польською.

У Львівській області створено 86 пунктів проведення ЗНО, у Волинській – 38, у Рівненській – 51.

Як зазначила Лариса Середяк, учасники АТО, абітурієнти із тимчасово окупованих територій чи із АР Крим до 20 травня можуть зареєструватись на ЗНО, однак вони його проходитимуть у додатковій сесії.

«Також цього року є нововведення, яке стосується іноземних мов. Це є апробація тестових завдань із аудіюванням. На це нововведення реєструвались охочі, воно не є для усіх. Якщо абітурієнту підійде результат, то він може буде врахований як оцінка за ДПА. Якщо ж оцінка не задовольняє учня, тоді він проходитиме ДПА із іноземної мови у звичному режимі», - додала директор ЛРЦОЯО.

Нагадаємо, основна сесія ЗНО триватиме з 5 травня до 17 червня. 

Додамо, що у суботу, 2 квітня, відбудеться пробне ЗНО із української мови.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ