Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

19 березня завершується реєстрація на участь ЗНО

19 березня завершується реєстрація на участь ЗНО. Про це сьогодні, 15 березня, під час прес-конференції у прес-центрі Гал-інфо розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Володимирівна Середяк.

«Це означає, що 19 березня за поштовим штемпелем мають бути надіслані до Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти пакети реєстраційних документів тих людей, які хочуть стати студентами вищих навчальних закладів», - розповіла Лариса Середяк.

Фото Гал-інфо.

За її словами, особливістю цього року є те, що випускники загальноосвітніх навчальних закладів проходять державну підсумкову атестацію з трьох предметів у формі ЗНО. Українська мова і література є обов’язковими. Другий предмет – математика, або історія України на вибір випускника. Третій предмет учень вибирає самостійно.

«Цього року до когорти випускників додаються студенти вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації, які здаватимуть державну підсумкову атестацію з української мови у формі ЗНО, а також учні системи професійно-технічної освіти, які також будуть здавати ДПА з української мови у формі ЗНО. Усі ці люди повинні бути обов’язково зареєстровані», - зазначила Лариса Середяк.

Фото Гал-інфо.

Вона зазначила, що за підрахунками очікують понад 43 тис людей, які здаватимуть ПДА. Також додають випускників минулих років, які хочуть змінити професію чи вступити цього року. Тому очікують до 45 тис учасників.

За її словами, у Львівській області реєстрація триває успішно. Із закладів освіти очікується більше 19 тис учасників, а на сьогодні вже майже 18 тис осіб зареєстровано.

Особи, які зареєстровані і отримали Сертифікат учасника ЗНО-2018, повинні перевірити свої персональні дані на сертифікаті та інформаційному повідомленні - обрані предмети, мову перекладу сертифікаційної роботи (за наявності), паспортні дані, тощо. Для усіх зареєстрованих учасників ЗНО на сайті УЦОЯО с творено інформаційні сторінки, доступ до яких здійснюється за допомогою номера та PIN-кода Сертифіката. Саме на інформаційних сторінках учасників зовнішнього незалежного оцінювання з ЗО квітня 2018 року будуть розміщені ЗАПРОШЕННЯ-ПЕРЕПУСТКИ у пункти проведення ЗНО.

Внести зміни в реєстраційні дані учасників ЗНО можна до 2 квітня.

Учасникам, які дізнаються про не можливість взяти участь у ЗНО, потрібно до 16 квітня надіслати в ЛРЦОЯО заяву про відмову в реєстрації та отриманий Сертифікат

З 03.05 по 21 05. 2018 - додатковий період реєстрації (для учасників антитерористичної операції, осіб з неконтрольованих територій та осіб, які за рішенням судів перебувають в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах) на участь у додатковій сесії ЗНО у період з 02 по 11 липня 2018 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ