Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

2 березня розпочнуться змагання з важкої атлетики - Кубок пам’яті Олімпійського чемпіона Петра Короля

Кубок пам’яті Олімпійського чемпіона Петра Короля з важкої атлетики триватиме упродовж 2-3 березня у залі Львівської середньої загальноосвітньої школи № 97 (вул. І. Миколайчука, 18).

Змагання відбудуться під патронатом НОК України за організаційної підтримки управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації, управління молоді та спорту Львівської міської ради, Львівської обласної організації ФСТ «Динамо», Львівської обласної федерації важкої атлетики, відділення НОК України у Львівській області.

Молоді спортсмени цьогоріч змагатимуться у трьох вікових групах: до 13, до 15 та до 17 років, а також у юніорській категорії.

Довідково.

Петро Кіндратович Король народився 2 січня 1941 року в Челябінській області. Заслужений майстер спорту з важкої атлетики (1974), представляв спортивне товариство «Динамо» Львів. Переможець Ігор ХХI Олімпіади (1976, Монреаль) у ваговій категорії до 67,5 кг. Триразовий чемпіон світу (1974, 1975, 1976), чемпіон Європи (1973), встановив 30 рекордів України, 6 всесоюзних та 3 світові. Тренери Василь Боб, Аркадій Речкіман. Зійшов з великого помосту у 36 років.

Після завершення спортивної кар’єри працював тренером, згодом інструктором у Львівській обласній організації фізкультурно-спортивного товариства “Динамо” України. А ще через усе життя проніс свою втіху і розраду — рибну ловлю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ