Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події  |  Волинь

30 травня - роковини Грибовицької трагедії

Сьогодні, 30 травня, минає рік з дня трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі. Під час гасіння пожежі на сміттєзвалищі стався зсув сміття. Під завалами опинилися троє рятувальників - Андрій Вненкевич, Юрій Рудий та Богдан Юнко. Усі троє загинули. Доля ще однієї людини, працівника ЛКП "Збиранка", залишається невідомою.
1/1

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, начальник відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення прокуратури Львівської області Остап Сидор оприлюднив офіційну причину пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі, яка сталась наприкінці травня 2016 року, це самозаймання твердих побутових відходів, а не підпал.

Подробиці трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі

До такого висновку дійшли експерти, які досліджували причини пожежі та зсуву сміття.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий у коментарях журналістам часто наголошував, що пожежу спричинив підпал.

Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
1/5

Додамо, що Андрій Садовий та Юрій Голець, колишній начальник  Департаменту житлово-комунального господарства та інфраструктури ЛМР, фігурують у справі як посадові особи Львівської міської ради, які маю причетність до трагедії. Щодо представників ЛКП "Збиранка", то справа стосується трьох колишніх посадовців – директора ЛКП «Збиранка» Богдана Горбаля, його заступника Бориса Плашенка та Олександра Куприча – директора полігону.

Офіційна причина пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі – самозаймання ТВП

Відзначимо, що станом на сьогодні у місті доволі критична ситуація із вивезенням сміття. Умови Меморандуму, який був підписаний місяць тому, виконуються дуже погано - тільки три міста області приймають львівське сміття.  Через сміттєвий колапс у Львові 16 травня було відкрито кримінальне  провадження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ