Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

323 тисячі осіб складали сьогодні ЗНО з української мови та літератури

В Україні відбулось одно із найбільш масових тестувань за останні роки. За інформацією регіональних центрів оцінювання якості освіти, участь у ЗНО з української мови і літератури взяли 323 407 осіб, що становить 97 % від загальної кількості зареєстрованих, - Освіта.ua.

Значне збільшення кількості учасників ЗНО з української мови викликано тим, що у 2018 році учні та студенти закладів професійної і вищої освіти мають проходити державну підсумкову атестацію з української мови у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Тест також є обов'язковим для випускників шкіл і абітурієнтів, які вступатимуть до вишів.

Проведення зовнішнього незалежного оцінювання в пунктах тестування забезпечували 55 558 осіб. За дотриманням процедури зовнішнього незалежного оцінювання спостерігали 348 громадських спостерігачів і 39 представників засобів масової інформації.

Встановлення порогу «склав/не склав» та визначення результатів ЗНО з української мови відбудеться до 14 червня.

Оголошення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури відбудеться не пізніше 15 червня.

Після цього навчальні заклади отримають результати державної підсумкової атестаціїсвоїх випускників з української мови.

При оголошенні результатів ЗНО з української мови і літератури будуть оприлюднені таблиці переведення тестових балів за шкалою від 100 до 200 балів і таблиці за шкалою від 1 до 12 балів.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ