Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

335 тисяч осіб візьмуть участь у ЗНО

Участь у зовнішньому незалежному оцінюванні в 2018 році мають намір взяти 335 843 особи. Про це, під час проведення прес-конференції, повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, - Освіта.ua.

Найбільше учасників ЗНО зареєстровано для проходження тесту з української мови і літератури – понад 333 тисяч осіб. На тестування з історії України зареєстровано майже 169 тисяч осіб, з математики – 112 тисяч учасників.

Четвертий предмет за кількістю зареєстрованих – англійська мова. Тестування з цього навчального предмета мають намір пройти 89 тисяч осіб.

За словами директора УЦОЯО, другий рік поспіль спостерігається тенденція до збільшення кількості зареєстрованих на зовнішнє незалежне оцінювання з географії. У 2018 році на цей предмет зареєструвалося на 6 123 особи більше порівняно з минулим роком.

Особи, які реєструвались на ЗНО, окрім української мови і літератури найбільше обирали історію України та географію – 64 702 особи. Другою за популярністю комбінацією предметів є історія України й біологія - 61 663 особи. Історію України й англійську мову обрали 57 569 осіб.

Кількість випускників шкіл поточного року становить 185 508 осіб, що дещо менше порівняно з 2017 роком - 193 023 особи. Разом з тим, спостерігається збільшення кількості зареєстрованих учнів закладів професійної освіти і студентів закладів вищої освіти, оскільки у 2018 році ця категорія учасників ЗНО проходитиме державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього оцінювання з української мови.

Державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання з української мови 2018 року складатиме 185 091 випускник шкіл, 42 220 учнів закладів професійної освіти та 75 987 студентів закладів вищої освіти. Найбільш популярними навчальними предметами, які обирають випускники шкіл для проходження ДПА у формі зовнішнього незалежного оцінювання, окрім української мови, є історія України, математика, англійська мова і біологія. Історія України і математика популярні також серед учнів закладів професійної освіти та студентів закладів вищої освіти.

Майбутні учасники мали можливість здійснити вибір однієї з мов національних меншин для складання тестів (окрім тестів з української мови і літератури й іноземних мов). Найбільша кількість охочих складати тести російською мовою з математики – 12 тисяч осіб, з історії України – 8 тисяч осіб, з біології – близько 6 тисяч. Окрім того, учасники складатимуть зовнішнє оцінювання польською мовою - 12 тестів, румунською - 677 тестів, молдовською - 223 тести й угорською - 1 436 тестів.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ