Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За тиждень у Львові спеціальним таксі скористалися 10 людей на кріслах колісних

Минулого тижня у Львові запрацювала послуга таксі для людей на кріслах колісних. Тож тепер вони можуть безперешкодно пересуватися на спеціально обладнаних авто, натомість місто буде компенсувати вартість проїзду. За тиждень послугою вже скористалися 10 пасажирів.
Фото: ЛМР

Ця ініціатива запрацювала у Львові 23 січня 2024 року. Сервіс «Інклюзивний клас авто» запустили у Львові український онлайн-сервіс виклику авто Uklon та мережа АЗК OKKO, за підтримки управління соціального захисту Львівської міської ради. Відтак мешканці на кріслах колісних можуть викликати та скористатися послугою спеціально обладнаного авто, а місто компенсовуватиме пасажирам з інвалідністю вартість за проїзд. На одного пасажира місто передбачатиме до 800 гривень на місяць. 

«Вже тиждень ми працюємо у Львові і готові поділитись першими результатами. Вже в перший день ми виконали два замовлення, на відміну від Києва. А загалом уже виконано 16 замовлень, маємо 10 унікальних користувачів. Середня дистанція замовлення – 12 км», - повідомили в Uklon.  

Для виклику адаптованої автівки у застосунку Uklon необхідно ввести потрібний маршрут та вибрати відповідний клас авто. Поїздки можна замовляти як безпосередньо по Львову, так і в околицях міста, радіусом до 20 км.  

Авто класу «Інклюзивний» оснащені гідравлічним або механічним підіймачем, рампою, спеціальними пасками безпеки та кріпленнями для фіксації крісла колісного. Усі поїздки на авто класу «Інклюзивний» виконуватимуть професійні драйвери, які також пройшли тренінг зі спілкування та взаємодії із людьми з порушеннями опорно-рухового апарату.  

 Зазначимо, що загалом у Львівській міській територіальній громаді на обліку в управлінні соціального захисту перебуває 1321 людина з інвалідністю (у тому числі й діти), які користуються кріслами колісними, та 286 осіб з інвалідністю, які мають ампутовані кінцівки.



Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/society/social-sphere/300104-za-tizhden-u-lvovi-spetsialnim-taksi-skoristalisya-10-lyudej-na-krislakh-kolisnikh

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ