Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

3 травня — Міжнародний день Сонця

Щорічно в світі 3 травня відзначають Міжнародний день Сонця, про це нагадали в Львівській ОДА.
Фото - Олена Ляхович
Фото - Олена Ляхович
1/1

Щоб привернути увагу до можливостей використання відновлюваних джерел енергії, європейське відділення Міжнародного товариства сонячної енергії (МОСЕ) (ISES-Europe), починаючи з 1994 р., на добровільній основі організовує відзначення Дня Сонця. Нагадаємо, що вперше День сонця започаткував президент США Джиммі Картер 3 травня 1978 року для популяризації сонячної енергетики.

Метою є привернення уваги до можливостей використання енергії сонця як відновлюваного джерела енергії та підвищення енергонезалежності і чистоти нашої планети.

Сонячна енергетика активно розвивається на теренах Львівщини. На території області експлуатується 57 промислових сонячних електростанцій (СЕС) загальною потужністю 328,3 МВт, у що було інвестовано більше 290 млн євро.

Активно долучаються до розвитку сонячної енергетики і мешканці області. Зараз в приватних домогосподарствах області працює 939 СЕС загальною потужністю більше 20 МВт.

Для підтримки розвитку відновлювальної енергетики на Львівщинів рамках «Програми енергозбереження для населення Львівщини», за рахунок коштів обласного бюджету здійснюється відшкодування 10% тіла кредиту а також частини власних коштів мешканців, які  встановлюють обладнання, що виробляє енергію з відновлюваних джерел (сонячні електростанції, геліоколектори для приготування гарячої води, малі вітрові станції, теплові помпи).

Все частіше енергія сонця використовується для забезпечення вуличного освітлення в населених пунктах області. Сонячна енергія також використовується для забезпечення електричною  та тепловою енергією мешканців області, бюджетних організацій, установ та бізнесових структур.

Управління енергозбереження департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження облдержадміністрації у цей непростий час вітає всіх причетних до розвитку сонячної енергетики з Міжнародним днем Сонця та бажає  швидкої стабілізації роботи ринку, успішного завершення розпочатих проєктів та реалізацію нових проєктів з сучасними системами акумуляції енергії. Більше світлих сонячних днів!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ