Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

5 найпоширеніших причин поломки холодильників

Холодильник – один з найпоширеніших та найпотрібніших пристроїв у кожному домі. Завдяки ньому ми маємо змогу зберігати їжу та інші продукти приданими до споживання максимально довго. Та коли він виходить із ладу або в його роботі спостерігаються певні дефекти – такий перебіг подій навряд чи зможе когось порадувати.

На щастя, поломка побутової техніки ще не означає, що обов’язково потрібно купляти новий пристрій. Як правило, достатньо тільки виявити причину виходу з ладу та придбати ті чи інші запчастини для холодильника, а опісля провести їх заміну.

В нашій публікації ми розглянемо найпоширеніші причини поломки холодильників та як їх можна усунути.

Холодильник протікає

Це доволі поширений, так би мовити, дефект холодильника. Основною причиною такого явища є засмічення зливної системи. Вирішується ця проблема шляхом її ретельного очищення від сміття, котре потрапило в злив. Для цього можна використати ватну паличку або трубочку від соку.

Холодильник безперервно працює

Як правило, причиною поломки є витікання фреону, що, певна річ, негативно позначається на роботі холодильника загалом. В такому випадку потрібно якнайшвидше звернутися до кваліфікованого фахівця, повністю вимкнувши пристрій, щоб уберегти компресор від перегріву.

Холодильник погано охолоджує

Причина може критися в несправності терморегулятора, достатньо придбати новий термостат для холодильника і замінити його. Краще довірити цю роботу досвідченому майстру, особливо, якщо Ви не маєте необхідних навичок ремонту таких пристроїв.

Холодильник працює занадто шумно

Найперше потрібно пересвідчитись в тому, що холодильник встановлений правильно, тобто не торкається меблів, стіни чи інших елементів приміщення. Другою причиною може слугувати пошкодження підвіски компресора. Тут вже без майстра не обійтись.

На холодильнику утворюється «шуба»

Скоріш за все, тут справа у негерметичному приляганні дверей. А тому, в першу чергу, перевірте резиновий ущільнювач, і у разі його пошкодження – замініть на новий. Як правило, ця робота не потребує якихось серйозних навичок і може бути виконана власноруч.

Крім того, причиною появи «шуби» може слугувати вихід з ладу термостата. Оскільки ремонту запчастина практично не підлягає, прийдеться замінити на новий.

Якою б не була причина поломки холодильника, в будь-якому випадку краще звернутися до фахівця, оскільки холодильні пристрої мають досить складну будову, тому для усунення тої чи іншої неполадки потрібно мати достатній досвід та відповідні навички роботи в даній сфері.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ