Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

9 травня Емпайр-Стейт-Білдінг підсвітять синім і жовтим кольорами

9 травня 2019 року, в День Європи, знакова пам'ятка Нью-Йорка, Емпайр-Стейт-Білдінг (Empire State Building), буде підсвічена кольорами прапора Європейського союзу - синім і жовтим, - передає Прямий.

Саме 9 травня 1950 року міністр закордонних справ Франції Роберт Шуман представив свою історичну пропозицію про об'єднаний європейський союз вугілля і сталі.

9 травня - День Європи

Ця пропозиція, відома як "декларація Шумана", вважається основним документом того, що зараз перетворилась у Європейський Союз. Щороку представництво Євросоюзу при Організації Об'єднаних Націй проводить свято, присвячене Дню Європи.

Створивши Європейське економічне співтовариство (ЄЕС) і Європейське співтовариство з атомної енергії (Євроатом) 25 березня 1957 року в Римі, батьки-засновники ЄС заклали основи для чогось більшого: ще більш тісного союзу, що об'єднує народи Європи у мирі, процвітанні і солідарності завдяки чотирьом свободам – вільному переміщенню людей, товарів, послуг і капіталу.

День Європи - щорічне свято миру і єдності в країнах Європейського Союзу.

Існують два окремих Дня Європи, які відзначаються 5 і 9 травня, засновані Радою Європи та Європейським Союзом відповідно. В ЄС свято також відоме як "День декларації Шумана".

Прямий

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ