Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

А ЛМР закликають заборонити представникам ОПЗЖ займати керівні посади у Верховній Раді

Депутати Львівської міської ради фракції "Європейська Солідарність" звернулись до парламенту з проханням заборонити представникам "Опозиційної платформи – за життя" займати керівні посади у парламенті.

Відповідне звернення до Верховної Ради України на пленарному засіданні Львівської міськради озвучив депутат фракції "Європейська Солідарність" Володимир Марусяк.

У зверненні пропонують заборонити народним депутатам України, обраним від політичної партії "Опозиційна платформа – за життя" займати керівні посади у ВРУ, входити до складу тимчасових комісій, депутатських груп та будь-яких інших органах, утворених у парламенті. Крім того, вимагають внести зміни до законів України, що унеможливлять балотування від політичних партій, чия діяльність були призупинена рішенням РНБО.

"Рішенням Верховного Суду було встановлено, що депутати Маріупольської міської ради від політичної партії ОПЗЖ сприяли гуманітарній катастрофі, яка зараз є у місті. Як йдеться у зазначеному рішенні, вони не просто підтримували окупантів, а виступали інформаторами ворожої армії та фактично корегували обстріл критичної цивільної інфраструктури", – йдеться у зверненні.

У квітні та травні 2022 року колишні народні депутати України, обрані від "ОПЗЖ" виступили ініціаторами і створили нові депутатські групи "Платформа за життя та мир" та "Відновлення України" і продовжили свою роботу в парламенті. Ще ряд нардепів України, обраних від ОПЗЖ досі займають керівні посади в комітетах ВРУ.

Додамо, також депутати ЛМР вимагають заборонити займати керівні посади у Верховній Раді та комісіях народним депутатам, обраним від інших партій, діяльність яких призупинена рішенням РНБО у парламенті та всіх місцевих радах. Йдеться про такі політсили, як Партія Шарія, "Держава", "Ліва опозиція", Прогресивна соціалістична партія України, Союз лівих сил, Соціалістична партія України, "Соціалісти", "Опозиційний блок", "Наші", Блок Володимира Сальдо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ