Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Аграрії почали глобальний страйк та перекривають дороги по всій Україні

Сьогодні, 28 грудня, аграрії усієї України блокуватимуть основні дороги, протестуючи проти податкових змін. Повідомив сайт agravery.com.

Аграрії та сільгосптехніка заблокували трасу Київ-Одеса.До мітингу також приєдналися аграрії Миколаївської, Тернопольської, Київської областей. Мітинг відбувається і у Білій Церкві.

Всеукраїнська Аграрна Рада виступила ініціатором звернення до Президента України застосувати право вето до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році».

Аграрії виступають проти  скасування спеціального режиму ПДВ, до тих пір поки в законодавстві присутні норми, що дискримінують платників податків за формальними підставами і створюють підґрунтя для корупції, а також допоки Уряд на ділі не доведе, що він готовий і на практиці відшкодовує ПДВ вчасно і в повному обсязі.

«Виступаючи за скасування спеціального режиму ПДВ Уряд обіцяв відновити відшкодування ПДВ при експорті зернових і технічних культур. Однак, як стало ясно в ході обговорення законопроекту в парламенті, ці обіцянки виявилися обманом. У бюджеті просто не передбачено достатньої для цього кількості коштів, відповідна стаття витрат була, навпаки, додатково скорочено на 6,6 млрд грн», — йдеться в звернені.

Для вирішення цієї проблеми було запропоновано розділити публічний реєстр заявок на відшкодування ПДВ на дві частини, щоб забезпечити своєчасне відшкодування великим експортерам, а підприємствам котрі не ввійшли в число обраних відшкодовувати ПДВ за залишковим принципом.

«У результаті кулуарних торгів, що проходили за закритими дверима, дана пропозиція трансформувалося в поділ реєстру на підприємства, що відповідають критеріям автоматичного відшкодування і таким, що критеріям не відповідають, із збереженням таких корупційних підстав для виключення з числа «автоматників» як відсутність по місцю реєстрації та неподання відомостей», — йдеться у звернені.

Відкрите звернення громадських профільних організацій до Президента України, уже підписали Асоціація Виробників молока, Асоціація «Свинарі України», Аграрний Союз, ВГО «Українська аграрна конфедерація»,  Асоціація «Теплиці України», Національна асоціація цукровиків України, Українська Асоціація виробників картоплі, Асоціація фермерів і приватних землевласників, Асоціація тваринників України.

agravery.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ