Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Анафему з Філарета Константинополь зняв одностайно - помічник Вселенського патріарха

Синод Вселенського патріархату розглянув апеляцію Предстоятеля УПЦ КП з рішучістю і одностайністю. Про це в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу повідомив помічник Вселенського патріарха, професор Патріаршої академії Криту Макаріос Христопольський.

"Святійший Патріарх Варфоломій не ухвалює швидких і поверхневих рішень. Хоча це рішення було ухвалено на останньому Синоді, Вселенський Патріархат протягом багатьох років вивчав дане питання", - розповів владика Макаріос. 

За словами представника Константинополя, Предстоятель УПЦ КП "подав Святійшому Патріарху Варфоломію шість апеляцій «екліту», і  кілька років тому була створена спільна комісія з ієрархів Вселенського Патріархату і ієрархів Російської Церкви для вивчення церковного розколу в Україні". 

"На жаль, Московська Церква необгрунтовано перервала роботу цієї комісії, і з того часу відповідальна за те, що не докладалося жодних зусиль до вирішення цієї проблеми. Проте в розумінні ієрархів нашої Патріархії дозріла необхідність розгляду апеляції «екліту» Філарета. Патріарх Варфоломій виніс це на розгляд Синоду в слушний час. Не лише не виникло ніяких заперечень, але навпаки, з великою рішучістю і участю було ухвалено одностайне рішення", - додав владика Макаріос.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ