Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Андрій Садовий пояснив куди дівається львівська бруківка

«Демонтовану львівську бруківку ми зберігаємо і згодом повторно використовуємо на вулицях міста», - Андрій Садовий у своєму недільному відеозверненні.
Фото: ЛМР

Всю бруківку, яку демонтують з вулиць Львова, обліковують і передають на різні склади. Переважно вона зберігається на території очисних споруд «Львівводоканалу». Тобто вся бруківка з вулиць Шевченка, Бандери, Пекарської та інших – порахована і зберігається під охороною. Коли ж її у Львові планують використати повторно, то передача відбувається на виконкомі чи на сесії, засідання яких є публічними та транслюються онлайн у соцмережах та на ютуб-каналах Львівської міської ради. Про це у своєму відеозверненні нагадав міський голова Львова Андрій Садовий.

Станом на сьогодні на зберіганні  у Львові перебуває 21 293,22 м2 бруківки, 2 244,32 м2 мозаїки, а також 2 162,83 м2 різного бордюрного каменю – бортового, кам’яного, бетонного та гранітного. Як уточнили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР, коли під час ремонтних робіт доводиться демонтовувати наявну бруківку, чи при проведенні робіт працівники виявляють бруківку під дорожнім покриттям – її  демонтовують та  облікують, і згідно з актом прийому-передачі перевозять на зберігання. 

Далі, коли в районних адміністраціях чи в ЛКП «Львівавтодор» виникає потреба у бруківці, то каміння видають лише за рішенням виконавчого комітету чи ухвалою сесії. Тільки при наявності цих документів можуть передавати бруківку.

«Часто в людей виникає питання: а от десь там була бруківка, і вона пропала. Сьогодні ми на складах маємо більше 23 тисяч метрів квадратних бруківки і мозаїки. Вона лежить, чекає свого часу, буде Перемога – будемо продовжувати роботи», - зазначив мер Львова Андрій Садовий. 

Переважно, повторно каміння використовують для мощення доріг у Галицькому і Личаківському районах. Також є випадки, коли кілька метрів квадратних бруківки чи мозаїки місто дарує релігійним організаціям для замощення тротуарів біля церкви.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ