Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Андрій Салюк від законопроекту про ратифікацію Конвенції про охорону архітектурної спадщини Європи багато не очікує

Радник міського голови Львова із питань збереження архітектурної спадщини Андрій Салюк не сподівається, що ратифікація Конвенції про охорону архітектурної спадщини Європи може реально змінити ситуацію із збереженням архітектурної спадщини міста. Про це він розповів у коментарі „Гал-info”.
 За його словами, будь який закон, який прийме Верховна Рада щодо збереження архітектурної спадщини вже є позитивом, але ще треба його  дотримуватися. „У нас є дуже хороший  закон України про охорону культурної спадщин, проте, як ми змогли пересвідчитися, його не дотримуються”.
 Нагадаємо  Президент України Віктор Ющенко є автором законопроекту “Про ратифікацію Конвенції про охорону архітектурної спадщини Європи”, зареєстрованого 18 серпня.
      Прийняття цього Закону України необхідне для набуття чинності Конвенції про охорону архітектурної спадщини Європи, яка була підписана  25.11.2005 р. в м. Страсбурзі з метою охорони і збереження архітектурної спадщини України. Цим проектом Закону України ратифікується Конвенція про охорону архітектурної спадщини Європи, метою якої є забезпечення і зміцнення охорони архітектурної спадщини.
      Предметом правового регулювання цього Закону є усі будівлі і споруди, що мають непересічне історичне, мистецьке, наукове, соціальне значення: архітектурні ансамблі, однорідні групи міських або сільських будівель, визначні місця: створені спільно людиною та природою, частково забудовані ділянки, які мають чітко визначені характерні й однорідні риси, характеризуються спільністю чітких територіальних ознак.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ