Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Балух уже відбув необхідну частину терміну, - Денісова

Український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що політв'язень Володимир Балух має шанс вийти на свободу, проте надто дорогою ціною.

Про це заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook, передає Укрінформ.

"Балух себе винним ніколи не визнавав. І навіть більше – завжди пишався своїми вчинками і тим, що він українець", – зазначила вона.

Денісова додала, що за законами РФ Балух уже відбув необхідну частину терміну. "Тепер він може клопотати про умовно-дострокове звільнення. Але це зіграє на руку Кремлю. Саме тому, це шанс вийти на волю, але якою ціною? Я, Україна і весь світ продовжимо шукати шляхи порятунку українця", – підкреслила вона.

Як повідомлялося, 5 липня підконтрольний окупаційній владі Раздольненський районний суд Криму визнав Балуха винним у нібито побитті начальника ізолятора тимчасового тримання та засудив його до 5 років позбавлення волі та штрафу 10 тисяч рублів.

14 вересня заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що політв’язня Балуха побили представники адміністрації СІЗО Сімферополя. У СІЗО відкидали інформацію про побиття Балуха співробітниками колонії.

Володимир Балух оголосив голодування 19 березня на знак протесту проти сфабрикованої щодо нього справи.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ