Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Бетмен проти Супермена" встановив антирекорд у прокаті

Касові збори стрічки "Бетмен проти Супермену: На зорі справедливості" знизилися в США на 55% з 25 по 27 березня — в перші прокатні вихідні. Якщо в п'ятницю картина заробила 82 млн дол., то в неділю — лише 37 млн дол., повідомляє УНН із посилання на видання Forbes.

За цим показником стрічка обігнала "Фантастичну четвірку", що провалилася в прокаті. Падіння "Фантастичної четвірки" в аналогічний період у 2015 році склало 48%.

Одні експерти пов'язують це зі святкуванням католицького Великодня, інші стверджують, що історія про двох супергероїв все одно не змогла би домогтися значних результатів і до наступних вихідних збори знизяться ще більше.

За словами іноземних кінокритиків, різке падіння заробітку спостерігається саме в сегменті кіно про супергероїв. Так, у першій десятці прокатного антирейтингу, на який посилається журнал Forbes, таких фільмів дев'ять. Крім уже названих це "Темний лицар: Відродження легенди", "Месники: Ера Альтрон", "Залізна людина-3", "Перший месник: Інша війна", "Люди Ікс: Перший клас", "Нова Людина-павук. Висока напруга" та "Тор".

Цікаво, що 28 березня студія Warner Bros. оголосила, що "Бетмен проти Супермена" заробив в перші вихідні 170 млн дол., однак після більш точного підрахунку скоригувала результат до 166 млн дол.

Головні ролі виконали Бен Аффлек (Бетмен) і Генрі Кавілл (Супермен). Стрічка є продовженням фільму "Людина зі сталі" та одночасно перезапуском кіносеріалу про Бетмена. Виробничий бюджет склав 200 млн дол. Критики оцінили картину Зака ​​Снайдера в основному негативно.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ