Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Біля берегів Лівії затонуло 2 судна з 500 мігрантами на борту

На двох затонулих біля лівійських берегів судах могли перебувати до 500 пасажирів, які намагалися нелегально дістатися до Європи, щонайменше 100 осіб загинули. Про це повідомляє Reuters.

Перший човен з 50 пасажирами подав сигнал про допомогу вранці 27 серпня. Незабаром стало відомо про загибель іншого переповненого судна, на борту якого могли знаходитися до чотирьох сотень людей.

Поки рятувальникам вдалося дістати з води живими 201 особу. Влада міста Зувара, звідки вирушає велика частина суден з нелегалами, побоюються, що число загиблих може досягти 200 осіб, оскільки багато мігрантів знаходилися в трюмі.

Щонайменше 100 тіл загиблих доставлено у лікарні Зувари, повідомляє BBC.

Також, як повідомляє Reuters, 27 серпня на сході Австрії у вантажівці були виявлені тіла 50 мігрантів. Автомобіль був припаркований на узбіччі шосе, що зв'язує міста Парндорф і Нойзідль-ам-Зе (федеральна земля Бургенланд).

Агенство зазначає, що причиною смерті біженців, найімовірніше, стала нестача кисню.

Міністр внутрішніх справ країни Йоханна Міклі-Ляйтнер підкреслила, що "ті, хто як і раніше вважає, що ці контрабандисти добрі люди, сильно помиляються".

У зв'язку з цим вона зазначила, що цей інцидент ще раз показав необхідність вжити заходів щодо захисту мігрантів та боротьби з контрабандою людей.

Загалом цьогоріч при спробі дістатися до італійських берегів потонули понад 2,3 тисячі чоловік. В основному це відбувається через переповненість старих суден, які використовують контрабандисти.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ