Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство  |  Здоров'я

Бомбосховище та запаси крові: розповіли чи лікарні Львова готові до війни

Сьогодні, 17 лютого, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати заслухали інформацію про готовність міста до надзвичайних ситуацій. Зокрема, інформацію від керівника Першого територіального медичного об'єднання міста Львова Олега Самчука з приводу готовності ТМО1, яке буде базовим у випадку можливих надзвичайних ситуацій, передає кореспондент Гал-інфо.

"У Львові є три стратегічні лікарні – це 8-ма лікарня, дитяча лікарня та лікарня швидкої допомоги. Ми за два роки їх укріпили. Штат повністю забезпечений лікарями, медичним персоналом та необхідним медичним обладнанням", - сказав Олег Самчук.

Він зазначив, що деякі моменти необхідно доопрацювати. Зокрема, йдеться про бомбосховище.

"Ми хочемо облаштувати там 150 ліжок для перебування пацієнтів. Зараз туди проводимо кисень, необхідно також замінити дизель-генератор, щоб він був готовий. Ще оним важливим питання є збільшення резерву крові. За тиждень ми створили львівський банк крові, який буде забезпечувати усі ТМО Львова компонентами крові. Ми збільшили кількість донорів з 2000 до 3400. Планують вийти на цифру 8000 донорів. Це зараз два найважливіші питання, які необхідно вирішили", - сказав Олег Самчук.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, постійна депутатська комісія охорони здоров’я та соціального захисту Львівської міськради 15 лютого розглянула питання виділення коштів на ремонт великого бомбосховища, облаштованого в лікарні швидкої допомоги за адресою вул. Миколайчука, 9.

Як повідомила начальниця управління охорони здоров'я ЛМР Леся Кобецька, в лікувальних закладах Львова є 40 укриттів і лише одне сховище. Велике сховище було запроєктоване від моменту будівництва лікарні. Воно може вмістити  200 важких пацієнтів та 1200 осіб медичного персоналу. Проєктанти передбачили у сховищі операційну, лампи та водовідведення. Однак у підвалі давно не робили жодних ремонтів, тому є серйозна потреба в оновленні гідроізоляції та електромереж.

На ці потреби визначили 21,5 млн грн. Під час обговорення члени комісії охорони здоров’я дійшли висновку, що цієї суми коштів може бути недостатньо. Тому із остаточною цифрою визначатимуться в сесійній залі.

Натомість, як повідомляло Гал-інфо,  16 лютого, під час засіданні комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради, депутати погодили виділення додаткових коштів з бюджету розвитку Львова на капітальний ремонт захисної споруди цивільного захисту (сховища № 48252) КНП «1 територіальне медичне об’єднання м. Львова» на вул. І. Миколайчука, 9 у м. Львові, але у розмірі 5 млн грн. За ці кошти проведуть гідроізоляцію та замінять вентиляційну систему. Згодом депутати визначатимуться із наступними етапами робіт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ