Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Боротьба за Львівський палац мистецтв

Позов щодо права власності на Львівський палац мистецтв – абсолютно безпідставний. Адже Фонд держмайна України пропустив встановленні для звернення до суду строки більші ніж на 25 років. А це означає, що після суду, право власності на Палац мистецтв залишиться у Львівської облради. Про це у коментарі «Гал-інфо» заявив юрист, директор Українсько-польської правничої спілки «Лексія консалт» Юрій Кміть.

«Проект будівлі Львівського палацу мистецтв 1987 року розробив архітектор Василь Каменщик на замовлення Львівського міськвиконкому коштом Державного бюджету. Тому нині нема ніяких підстав, щоб Палац мистецтв перейшов до рук Спілки художників. Щодо переходу до державної власності, то тут минув термін позовної давності. Більше того, з 1991-го по 1995 рік добудову об'єкта фінансувала Львівська обласна рада. І саме приймала в експлуатацію Львівський палац мистецтв. А тому сьогоднішня (6 лютого) прес-конференція і прийдешній суд черговий вияв конфлікту директора Палацу мистецтв  Юрія Гнатковського і голови Львівської обласної організації організації  Національної спілки художників України Олега Микити.

Це чергова піар-акція, міжособистісна сутичка, яка переросла у загальнонаціональний масштаб. Вона триває вже близько 10 років, адже сторони мають протилежні погляди на функціонування Львівського палацу мистецтв», – сказав Юрій Кміть.

Нагадаємо, що 23 січня, на апаратній нараді у Львівській облдержадміністрації стало відомо, що Фонд державного майна України звернувся до Київського міського господарського суду з позовом проти Львівської обласної ради про право власності на Палац мистецтв на вул. Коперника, 17 у Львові.

Завтра, 7 лютого, у Києві відбудеться суд, під час якого  буде вирішено, кому насправді належить об’єкт комунальної власності Львівський палац мистецтв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ