Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Будівництво на пл. Ринок, 16 проходить із дозволами, - міліція

Представник забудовника, а це «ОСББ Староєврейська, 9», показав усі дозвільні документи правоохоронцям, у тому числі і дозвіл на роботи у підвалах пл. Ринок, 16. Про це сьогодні, 7 серпня, під час прес-конференції повідомив начальник Львівського міського управління ГУ МВСУ у Львівській області Сергій Зюбаненко.

Він заявив, що такі проблеми постійно виникають у Львові.

Зюбанеко зазначив, що міліція звернулася до забудвника із проханням призупинити роботи на час проведення слідчих дій. Водночас представник забудовника, а це «ОСББ Староєврейська, 9», показав усі дозвільні документи правоохоронцям, у тому числі і дозвіл на роботи у підвалах пл. Ринок, 16. Дозволи видавали не у Львові.

«Всі документи, які регламентують призупинення робіт, уже надіслані», - заявив Зюбаненко.

За його словами, треба на цю проблему дивитись комплексно, тому правоохоронці займуться перевіркою тих, хто давав дозвіл на проведення таких робіт у пам’ятці архітектури.

Він зазначив, що це карається, від штрафу до 8 років позбавлення волі.

Наразі прізвища причетних до забудови осіб ніхто із учасників прес-конференції не озвучив. На запитання журналістів, чи маєстосунок до будови на пл. Ринок, 16 відомий у Львові бізнесмен Григорій Козловський, Зюбаненко відповів, що «не бачив його підпису».

Більше інформації він не надав, посилаючись на таємницю слідства.

За словами начальника управління охорони культурної спадщини ЛМР Лілії Онищенко, земляні роботи у дворику на вул. Староєврейська також проходили без погоджень та археологічного нагляду. Тепер, за її слвоами, зупинити вандалізм на площі Ринок, 16 може лише Держархбудконтроль, але там мовчанка.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ