Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Через погіршення здоров'я український в'язень припинив голодування

Стан українського моряка Андрія Новічкова, який перебуває в іранському СІЗО, суттєво погіршився. Він змушений припинити голодування та розпочати курс лікування, пише Експрес-онлайн.

"Андрiй тримається, але його фізичний стан після арешту значно погіршився. Мабуть, через голодування й те, що на волі він також погано харчувався, їв раз на день. Зараз йому доводиться приймати лiки, – розповідає Микола Олєсов, друг ув'язненого. – А ще Андрію важко ходити, адже кiлька рокiв тому, вiн перенic операцiю на хребті і біль знову дає про себе знати. Днями буде розгляд апеляційної скарги на його арешт. Однак дати основного суду(щодо звинувачень у вбивстві) так і невідомо".  

Аби допомогти Андрію, його друзі опублікували нову петицію на сайті Президента України "Врятуйте Андрія Новічкова від смертної кари". У ній нагадують Гаранту країни, що: "Людина, її життя, здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю! Ніхто не може бути свавільно позбавлений життя. Обов'язок держави – захищати життя людини".  

Також просять Президента розглянути питання щодо помилування громадянина Ірану Алі Джедуея, якого звинуватили у шпигунстві та засудили в Україні, і пришвидшити обмін Андрія Новічкова на Алі Джедуея. Рідні й друзі українця переконані, що саме через затримання цього іранця Андрія звинуватили у вбивстві.

Нагадаємо, востаннє Андрій Новічков був в Україні 25 листопада 2016-го року.

Експрес-онлайн

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ